Милион Шкода произведено у 2017. години

0
349

Шкода је заједно са својим производним партнерима широм свијета, поново оборила рекорд. Компанија је већ произвела милион возила у овој години.

Четврта је година заредом да је Шкода направила милион возила у току године. Никада раније се није догодило да је тај број достигнут у октобру календарске године. Шкодини модели Октавија, Фабиа и Суперб су дали највећи допринос овом успјеху. Поред тога, велики СУВ Шкода Кодиак обећава даљи раст у овој години. Шкода Карок модел ће такође обезбиједити подстицај за раст.

Милион произведених аутомобила у овој години је важна прекретница за нас, рекао је Михаел Оељеклаус члан одбора за производњу и логистику у Шкода компанији.

Број који је до сада достигнут,наглашава учинак наших производних погона,  и стручност нашег тима. Прекретница од 1 милион произведених возила до краја октобра наглашава позитиван развој Шкода компаније у посљедњих 25 година. Од уласка у Волксваген групу Шкода је повећала своју производњу седам пута и трансформисала се од регионалног оператера до реномираног свјетског произвођача. У то вријеме постојао је један модел који излазио са производне траке, данас је то седам модела са преко 40 варијанти. Како се компанија развијала у међународну и ефикасну производну мрежу, у својој домовини Републици Чешкој, поред свог главног погона у Младој Болеслави, производни погони постоје и у градовима Лвасинy и Врхлаби. Поред тога Шкода производна линија и Волксваген група имају сарадњу са партнерима у Кини, Индији, Русији, Казахстану, Украјини, Алжиру и Словачкој.

Шкода је поставила курс за дугорочни раст након 2017. године. Путоказ за то долази у облику стратегије 2025, а којим се компанија спрема за предстојеће изазове у аутомобилској индустрији. Кључна тема будуће стратегије укључује електромобилност и дигитализацију компаније  и нове мобилне услуге.

Шкода има за циљ да расте у два правца, са једне стране да се повећана продаја возила, са друге стране то ће бити развој дигиталних мобилних услуга.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име