„МУП набавља 100 радара, зараду дијели са приватним партнером“

1
1240

МУП Републике Српске набавља 180 нових радара за саобраћај. Конкурс за набавку је отворен до данас, објавила је БН тлевизија.

Министарство унутрашњих послова расписало је тендер за набавку 180 радара за саобраћај. Тендер је објављен 10. јуна, а отворен је до данас. Читав посао вриједан је 9,3 милиона марака, а извори БН телевизије тврде да министарство у посао набавке радара улази по принципу јавно приватног партнерства.

Министарство унутрашњих послова ће са приватним лицима да заједно уложи новац у набавку радара али ће сва средства која се прикупе на тај начин на улицама Српске бити дијељена између МУП-а и приватног партнера.

Извори БН телевизије кажу да је планирано да уложени новац буде враћен кроз десет година али је, како наводи, реално да 180 радара тај новац отплати за мање од годину дана.

Почетком јула, тачније 04. јула, затворен је још један конкурс који је расписало министарство унутрашњих псолова. То је конкурс за набавку нових униформи. Поништење тог конкурса тражила је Привредна комора јер тврде да није остављена шанса домаћим компанијама да добију посао вриједан нешто мање од седам милиона марака.

1 коментар

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име

Услови коментарисања: