Мушкарац ухапшен у Источној Илиџи-Са братом крио око 9,5 кг дроге

0
1058

Полиција је ухапсила Аднана (26) и Алију Никшића (37) из Сарајева, након што је у претресима пронашла око 9,5 килограма дроге.

Аднан је, након засједе, пао у Источној Илиџи, гдје су га у четвртак ухапсили припадници Полицијске управе Источно Сарајево, и то на паркингу код аутобуске станице, након што је претресен БМW X5 који користи.

“У пртљажнику возила пронађено је пет пластичних пакета са материјом која асоцира на сканк, укупне бруто масе око пет килограма”, кажу из полиције.

Затим су на подручју Кантона Сарајево, у сарадњи са тамошњом полицијом, претресени кућа и помоћни објекти које он користи. Тако је, по свему судећи, полиција дошла и до Аднановог брата Алије, којег је такође ухапсила.

“Претресом њега те претресом куће и форд фијесте, које он користи, пронађено је и одузето око четири килограма материје која асоцира на марихуану, али и шест пиштоља разних марки и калибра, 105 метака, те један мобилни телефон”, казали су полицијски извори.

Подсјетимо, истог дана, марихуану је пронашла и бањалучка полиција, а Окружном јавном тужилаштву Бањалука, након хапшења четворице осумњичених, предата су тројица, и то Бањалучани Драган Петковић (51), Владимир Максимовић (35) и Ранко Јовић (63).

“Осумњичени су од августа 2017. године до 10. јануара ове године инсталирали опрему за вјештачки узгој марихуане”, кажу из Тужилаштва.

Лабораторија је, присјетимо се, пронађена у строгом центру Бањалуке, у једној од барака на Паскулиној циглани. Уз ту, претресене су још три локације.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име