На Tјентишту данас манифестација “Tри котлића”

0
279

Омладински покрет Фоча обиљежиће данас на Тјентишту Међународни дан младих – 12. август манифестацијом “Три котлића”, односно спремањем традиционалних јела – ловачког гулаша, рибље чорбе и планинарског пасуља.

Осам екипа спремаће три врсте котлића у подножју споменика Битке на Сутјесци, уз магистралу која Српску, али и Србију спаја са црногорским и хрватским приморјем.

Омладински покрет на овај начин жели да промовише три сегмента туристичке понуде будући да је фочанска природа прави рај за планинаре, ловце и риболовце.

Предсједник Омладинског покрета Младен Мандић наглашава да је ово промоција природног блага, туристичке и гастропонуде Фоче.

Спремање котлића почеће у 9.00 часова, а дегустација је између 12.00 и 13.00 часова. Мислим да ће бити интересантно свима, и туристима који бораве у Националном парку, пролазницима који путују на море, али и становницима Фоче, да пробају специјалитете и оцијене најбоље“, рекао је Мандић.

Манифестација је ревијално-такмичарског карактера, а Омладински покрет је организује у сарадњи са Националним парком “Сутјеска”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име