Најатрактивнија Киа ускоро на путевима

0
212

Најатрактивнији модел у Кијиној понуди у Америци ће коштати најмање 32 хиљаде долара, јављају амерички ауто магазини.

То је најјефтинија верзија, најскупља ће коштати 51 хиљаду долара. Ради се о Стингеру који је најатрактивнији модел у цијелој историји корејске аутоиндустрије. Стингер спада у тзв. купеа с четворо врата зачетој Мерцедесом ЦЛС.

Иако је сличност с Аудијем А7 присутна, што и не чуди с обзиром на то да је аутомобил осмислио бивши Аудијев шеф дизајна Петер Шрејер, аутомобил је наишао на одушевљење публике.

Оно што прво упада у очи су атрактивне пропорције. Тако Стингер ГТ конкурише моделима калибра БМВ-а серије 4 Гран Купе, али истовремено нуди размак између осовина од 2.905 мм – више од прије споменутих Мерцедеса ЦЛС и Аудија А7 из горњег дома понуде.

Аутомобил је дугачак 4.831 мм и широк 1.869 мм, а према ријечима одговорних нуди пуни комфор и пртљажник велике запремине. Потоњи ухвати 100 км/час за 5,1 секунди уз максималац на 269 км/час.

Кореанци наглашавају да је трап аутомобила развијен у Европи, а коначне перформансе дефинисане су након опсежних тестирања у Нирбургрингу.

У прилог свему иде и податак да је пројекат између осталих водио Алберт Биерман, до 2014. године челни човјек БМВ-овог М одјељења. Уосталом, довољно је рећи да Кију Стингер многи упоређују с Алфом Гиулијом, а притом не мисле само на атрактиван дизајн.

А кад смо код Европе, рецимо да ће на Старом континенту модел бити понуђен и у комбинацији с моћним дизелашем. Киа Стингер је у Франкфурту представљен с европским спецификацијама, с каквим почетком идуће године стиже у продајне салоне. Стингер ће у Европи бити расположив с три мотора: улазним 2,0-литреним турбо бензинским мотором, 2,2-литреним турбодизелским и најснажнијим 3,3-литреним твин-турбо В6 бензинским мотором снаге 370 КС.

Аутентични гран турисмо, који је настао у Европи, у Кијином европском дизајнерском центру у Франкфурту, постао је најснажнија и најбржа серијска Киа до сада.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име