Највећа застава Републике Српске од сутра на Равној Романији

0
9671

Припадници најелитнијих специјалних јединица Војске Републике Српске из протеклог рата поставиће сутра највећу заставу Републике Српске на највећи јарбол на Равној Романији и позвати на јединство српског народа у очувању Српске.

Повод за постављање ове заставе је братимљење бораца и ветерана, припадника специјалних јединица из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата на скупу коме ће присуствовати и грађани Сарајевско-романијске регије.

Предсједник Организационог одбора овог скупа Милан Јоловић Легенда рекао је Срни да ће постављању заставе на Равној Романији присуствовати представници елитних специјалних јединица Војске Српске: „Вукови са Дрине“, „Вукови са Вучјака“, „Пантери“ из Бијељине, „Бијели вукови“ са Пала, „Гарде“ из Шековића, Специјалне јединице „Пеша“ из Брчког и Специјалне јединице „Манда“ из Угљевика.

Јоловић наглашава да је једина порука са овог скупа позив на политичко јединство представника српског народа у Сарајеву и Бањалуци.

„Позивамо представнике политичких партија да буду јединствени у очувању Републике Српске и да им ми, ветерани из елитних специјалних јединица, будемо узор и примјер сарадње и очувања највећег нашег блага – слободе српског народа и Републике Српске“, поручио је Јоловић, ратни командант елитне специјалне јединице Дринског корпуса „Вукови са Дрине“.

Он је позвао грађане Сарајевско-романијске регије да присуствују постављању највеће заставе Републике Српске на Равној Романији и скупу братимљења ветерана специјалних елитних јединица Војске Републике Српске из одбрамбено-отаџбинског рата.

Планирано је да застава буде постављена сутра у 15.00 часова на локалитету Равна Романија, уз магистрални пут Сарајево-Подроманија-Зворник, 300 метара од скретања за Манастир Светог Георгија на Равној Романији, наведено је из Организационог одбора.

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име

Услови коментарисања: