Након 22 године, идентификовани посмртни остаци 14 Срба страдалих 1995. године

0
406

У Заводу за судску медицину и криминалистику Медицинског факултета у Загребу, уз присуство чланова породица, обављена је идентификација посмртних остатака 14 жртава српске националности које су страдале током 1995. године на територији Хрватске.

Посмртни остаци ексхумирани су у Горњем Селишту, Врбовљанима, Шибенику, Задру и другим локацијама, саопштила је Комисија за нестала лица Владе Србије.

Посмртни остаци 13 лица идентификовани су методом анализе ДНК, а посмртни остаци једног лица класичном методом. Њихова сахрана биће обављена у складу са жељама породица.

Из регистрованих гробница на територији Хрватске, у периоду од 2001. до 2015. године, ексхумирани су посмртни остаци 1.371 жртве српске националности страдале у акцијама хрватске војске и полиције – „Бљесак“ и „Олуја“.

Посмртни остаци 919 идентификованих жртава предато је породицама ради сахране.

Овим је настављен процес идентификације жртава српске националности које су страдале у акцијама „Бљесак“ и „Олуја“ током 1995. године, што је од посебног значаја за породице несталих лица које годинама покушавају да пронађу и достојно сахране посмртне остатке најближих.

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име

Услови коментарисања: