Неће бити поскупљења струје, али ће рачуни бити већи

0
286

Струја у Републици Српској неће поскупјети и ниједно зависно предузеће из система “Електропривреде Републике Српске” /ЕРС/ није поднијело захтјев Регулаторној комисији за енергетику за промјену цијене електричне енергије, саопштено је из овог предузећа.

У саопштењу се наводи да је ЕРС друштвено одговорна компанија која неће дозволити још један удар на џепове грађана Републике Српске у наредном периоду.

Просјечна цијена електричне енергије за домаћинства по киловат-часу у протеклих шест мјесеци износила је 13,1 фенинга и то је једна од најјефтинијих цијена електричне енергије, како у региону, тако и у Европи“, наводе из ЕРС-а.

Из овог електроенергетског предузећа поручују да ће и даље бити најјефтинији понуђач и сигуран снабдјевач свих својих купаца.

“Увећање цијене на рачунима за електричну енергију од 0,7 одсто не односи се на цијену електричне енергије. Ријеч је о посебној накнади која не представља приход `Електропривреде Републике Српске`, нити њених зависних предузећа”, појашњавају из ЕРС-а.

Из овог предузећа напомињу да су БиХ и Република Српска, у складу са директивама ЕУ, преузеле обавезу увећања удјела електричне енергије произведене из обновљивих извора, додајући да је ријеч о намјенским средствима путем којих се врши плаћање у систему подстицаја.

Поједини медији јуче су објавили информацију да ће струја у Српској поскупјети у наредном периоду.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име