Немања Мајдов: “Медаља на Олимпијади, ове или догодине, свеједно”

27.03.2020. 22:15
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Немања Мајдов, најбољи српски џудиста, свјетски шампион и европски вицешампион сматра да је одлука да се Олимпијске игре одгоде добра за спорт, али истовремено ће многим спортистима закомпликовати живот.

Мој циљ остаје исти, медаља на Олимпијским играма, али не ове него наредне године – рекао је Немања Мајдов најбољи српски Џудиста који се тренутно налази у Источном Сарајеву.

- Мени је циљ медаља , постоље, такав сам, такав ми је менталитет и на које год такмичење идем имам идентичне циљеве. Међутим, не оптерећујем се ни резултатом ни медаљом, ни са чим на овом свијету што је материјално. Ми ћемо да кренемо са Божијом вољом, са Божијом помоћи ћемо да урадимо све што је до нас а остало је у његовим рукама – рекао је Мајдов.

Говорећи о одлуци Међународног олимпијског комитета и Владе Јапана да се Олимпијске игре одгоде Мајдов је недвосмислено истакао да је то исправна одлука, међутим, додао је да ће она значајно пореметити планове спортиста.

- Та одлука је исправна и наравно да се слажем са њом у потпуности. Међутим, она се дефинитивно не слаже са мојим планом јер смо темпирали форму за јули, циљали смо да управо тада будемо на врхунцу. Али с друге стране то је највећа свјетска смотра спорта, а спорт се не може поредити са животима спортиста и животима наших ближњх. Шта је ту је, помјерамо све за наредну годину, а циљеви остају исти. Ова промена ће имати велики утицај на каријере, доста спортиста је планирало да заврше каријере, у позним су такмичарским годинама, а што се мене тиче ја сам млад и мени у том смислу свеједно да ли је то ова или наредна година – јасан је Мајдов.

Слика

Српски спортиста додаје да су олимпијске игре сан сваког спортисте, и да се многи за овај догађај спремају цијели живот.

- Четири године, један олимпијски циклус се ради за норму, за пласман, а цијела каријера спортисте усмјерена је ка резултату на Олимпијским играма. Управо због тога је ова одлука добра јер већина спортиста не може да се спрема, сви су у карантину. Олимпијада треба да буде скуп на којем ће се помјерати границе, гдје ће сви доћи максимално спремни, а у овако то не би био случај – рекао је Мајдов.

У овом тренутку Мајдов је сигран учесник Олимпијских игара, а тек у наредном периоду ће бити јасно да ли ће нормирање доживјети одређене промјене. Мајдов је увјерен да неће изгубити статус Олимпијца.

- Што се тиче џудоа још није дефинисано шта ће се дешавати у будућности али код нас се „сијече“ норма по бодовима, по ранг листи. Ја сам други на свјетској листи тренутно, дубоко сам у норми и мислим да нећу имати проблема али мени је и циљ да будем у првих осам ради бољег жреба. Мислим да је одлука да се тренутно бодови заледе али видећемо још. Чекаћемо развој ситуације, тренирати да одржимо припреме -

Тренира и у изолацији

С обзиром на цјелокупну ситуацију план припрема за наредни период није познат, али Немања живи у амбијенту у којем може да тренира чак и кад је у изолацији.

- Нема плана припрема, све је обрисано чека се да се види када ће се ситуација око вируса смирити. У кућном амбијенту ми је теретана, могу да тренирам два пута дневно. Још се не зна када ће бити нови термин Олимпијаде, највише бих волео да буде почетком наредне године, што се више одлаже све је теже и теже. Свим спортистима мотивацијама опада када немају циљ – рекао је Мајдов.

Слика

АПЕЛ: Не излазите из куће

Као и већина других спортиста, и Немања Мајдов има поруку за све грађане Републике Српске.

- Још једном ћу рећи, спорт је једно живот је друго. Ово је борба свих нас заједно, сваког поједница, желим да што прије изађемо из свега овог. Против вируса корона се можемо изборити само ако на томе будемо радили сви заједно и сви појединачно, да слушамо мере надлежних, а мислим да су оне на време подузете. То је имало велики утицај на сузбијање вируса и сада је на сваком да буде дисциплинован. Побиједићемо сигурно, што више будемо одговорни пре ће победа доћи – поручио је Мајдов.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 19m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    13h 43m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    9h 12m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    12h 4m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    5h 41m
    0