Њега коже за мушкарце

0
221

Правилна њега коже није битна само за жене. Мушкарци су исто тако они који би требали водити рачуна о свом изгледу и наравно здрављу. Битно је само напоменути да лијепим изгледом свака особа постиже поптуно задовољство.

Чишћење лица

Чишћење лица би требала бити основа одржавања коже код мушкараца. Под овиме не мислимо да ухватите први сапун који вам се нађе под руком и умијете се (обично су то сапуни који превише исушују кожу вашег лица). Мушка кожа је по природи грубља од женске, има веће поре и активније жлијезде лојнице. Те жлијезде су заслужне за унутрашње влажење, односно природну хидратизацију коже. Међутим, оне могу врло често произвести превише себума (масна излучевина жлијезда лојница која штити површину коже), што вашу кожу чини премасном. Нередовно и неправилно уклањање вишка себума доводи до зачепљења пора и запаљења (приштева) на лицу. Да би то спријечили, користите одређене тонике за лице који су довољно снажни да покупе сав вишак масноће, а опет довољно њежни да не оштете и надраже кожу. У понуди има много квалитетних и приступачних производа те врсте. На вама је да само мало истражите.

Пилинг лица

Неки од вас благе везе немају што је то уопште пилинг. Наиме, обично прање лица често није довољно да би се уклониле све нечистоће и потакла регенерација коже. Једноставно речено, пилинг препарати садрже ситна зрнца (грануле) које приликом наношења на лице и масирања продиру дубоко у кожу. Мичу нечистоће наталожене дубље у порама, одумрле кожне станице и чине вашу кожу глатком и меканом. Пилинг препарат се обично налази у форми гела за умивање. Након пилинга и бријање је потпуније и темељитије. Наиме, пилинг омогућује да апаратом за бријање захватите фоликуле браде дубље (јер је површински слој мртве коже макнут), и тиме се потпуније обријете.

Влажење/хидратација коже

Умивање сапуном врло често кожу додатно исушује, чини је крућом на додир и мање еластичном. Разлог томе је недостатак влаге у кожи јер сте је сапуном превише одстранили. Придодајте томе свакодневно бријање (које само по себи иритира кожу), и добили сте систематско уништавање коже, а да тога нисте ни свјесни.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име