Нова Dacia Duster – еволуција на румунски начин

0
359

Dacia је објавила прве дизајнерске цртеже и фотографије друге генерације модела SUV Duster, који откривају типичан еволутивни дизајн овог аутомобила.

Они који су очекивали драстично другачији дизајн у односу на актуелну верзију, остаће разочарани, али очигледно је да се Dacia руководила геслом које гласи: ако нешто већ добро функционише, не мијењај га (превише).

Прва генерација модела Duster на тржишту је од 2010. и значајно је допринијела расту продаје аутомобила бренда Dacia у посљедњих неколико година. У пензију одлази као бестселер румунског произвођача, са преко милион израђених примјерака. Зато се насљедник овог успјешног малог теренца очекивао са нестрпљењем.

Друга генерација, која ће свјетску премијеру имати на ауто-салону у Франкурту, сада је пред нама, а први утисци на основу доступних фотографија спољашњости су да су визуелно успјешне карактеристике претходника сачуване и још више наглашене, док су неки мање успјешни детаљи, попут стоп свјетала, промијењени.

Предњи дио новог Duster-a изгледа шире и агресивније захваљујући новим ЛЕД фаровима и већој маски хладњака, а посебно се истиче нови заштитни елменат на доњем дијелу браника. Гледајући отпозади, умјесто не баш идеално дизајнираних стоп свјетала на моделу прве генерације, сада су ту знатно боље уклопљене (мада не и превише оригиналне), нове свјетлосне групе. Кровне шине су у потпуности од алуминијума, а нов је и дизајн 17 инчних алу фелни.

Фотографије унутрашњости и подаци о моторизацији за сада нису објављени, а очекује се да ће кабина претрпјети веће промјене него екстеријер возила. Више фотографија и технички детаљи биће познати уочи или на самом отварању сајма аутомобила у Франкфурту.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име