Нови ударац за Ауди: Заустављена продаја бензинаца

0
571

Бензинске верзије модела А4 и А5, као и њихове С варијанте ће најмање два мјесеца бити недоступне на тржишту.

Како пише аустралијски Моторинг, њемачки премиум произвођач је присиљен да заустави продају бензинских 2.0 ТФСИ верзија модела А4 и А5, и то због чињенице да не могу постићи декларисану потрошњу горива.

У Аудију кажу да имплементација mild-hybrid система, умјесто да смањује, у пракси повећава потрошњу, и то за око 0,2 л/100 км у односу на НЕДЦ стандард.

„Има систем блажег хибрида који мијења потрошњу за 0.2 до 0.3 л/100 км. Толико је лошија потрошња. Систем дјелимичног хибрида не функционише у тестном циклусу. Као корисник ћете доживјети ефекат и предности. Лошији су резултати у лабораторији, али бољи на путу” рекао је представник Аудија за медије.

Нешто другачије је у случају модела С4 и С5 код којих промјене софтвера 3.0 В6 турбо долазе наводно да би изгладиле криве испоруке снаге и момента у Аутоматик и Комфорт модовима рада, а побољшале одзив у Динамик моду. Нажалост, након тих модификација мотор има већу потрошњу од декларисане.

У Аудију кажу да ће цијели процес одобравања модификација и припреме нових промо материјала трајати до два мјесеца. Зато је продаја спорних верзија до даљег обустављена у 27 европских земаља.

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име

Услови коментарисања: