Нови закон у РС: Ко има посао и стан мораће направити троје дјеце!

17.01.2020. 14:29
4
ИЗВОР: 50nijansipive.com

Од 1. фебруара уводи се нови закон у Републици Српској који предвиђа да ће сваки брачни пар који има посао и ријешено стамбено питање морати направити минимум троје дјеце.

Како наводе експерти за популациону политику и творци новог закона, на овај екстермни корак одлучили су се у циљу побољшања демографске слике у нашој држави.

- Ко има стан, без обзира да ли је у кредиту на 25 година, и сигуран посао са платом од бар 800 марака, а није формирао породицу биће санкционисан и опорезован по већој стопи. Ми ћемо тако ријешити велики проблем одласка наших људи у иностранство и за сваког човјека који нам оде ми ћемо натјерати раднике да направе троје дјеце - рекао је савјетник у министарству за планирање породице Стево Потенцијал.

Додаје да ће нарочито на удару бити запослени у државној управи који имају добре плате, станове, али и много слободног времена.

- Размишљамо да буџетлијама дозволимо да те активности могу радити и на радном мјесту. Често су тамо запослени мужеви и жене који немају дјецу, или имају само једно или двоје дјеце. Многи се досађују и не знају ни због чега долазе на посао, па ће им ово бити нека врста радне обавезе - истиче он.

Како сазнајемо и многе банке у Републици Српској планирају да међу условима за добијање стамбеног кредита буде и посједовање дјетета.

- Ми ћемо вјероватно ускоро увести ту кредитну линију у којој ћемо паре давати само оним брачним паровима који имају дјецу. Тако ће нпр. за једнособан стан бити обавезно посједовање најмање једног дјетета, за двособан двоје, за трособан троје итд. Сви они парови који немају дјеце, а желе кредит, мораће нам обећати да ће добити бебу у наредних годину дана иначе ће им се одузети стан - објашањава нам директорица банке Перса Бабица.

Поштовани читаоци, текст је шаљиве природе. Мало сатире, није на одмет. :) 

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Dzaba 22.01.2020. 07:30
    Ma koga ce uslovit da pravi djecu? mazes ih decenijama da ce biti bolje.. Samo budala vas moze slusat I pod vama raditi. Nikad nisam radio u ovoj drzavi . I nije mi zao. Gavrilo novi nama treba . Ne jedan nego 5 -ero sad.
  • Generic placeholder image
    Anon 19.01.2020. 22:47
    Stevo Potencijal :D :D :D
  • Generic placeholder image
    Dragan 19.01.2020. 21:57
    Treba ovo uvestu!
    Ugursuziju koja je kroz zakonsku obavezu, vece poreske obaveze odavno praksa u Njemackoj.
    Za osobe koje rade a nisu I bracnoj zajednici!
  • Generic placeholder image
    Анонимно 18.01.2020. 19:03
    Ma nedate ni jednom da zivi kako treba,hocete jos vecu bedu.Bolje da idu vani,bolje I zelit nego zalit
Повезане вијести
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО) Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 55m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    17h 28m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    17h 9m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    22h 20m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    21h 34m
    0