Новинарка тврди да је добила отказ због прилога о азилу у Прачи (ВИДЕО)

0
1495

Новинарка Санита Коњалић оптужила је Федералну телевизију, у којој је до неки дан радила, да је добила отказ због прилога о азилу у Прачи који је у петак, 3. новембра, емитован у емисији Федерација данас.

“Уредник Федерације данас Саша Марковић је у понедјељак рекао да откако ради није видио бољи прилог, али да се нада да телевизију нико неће тужити. Нико није тужио ФТВ, али је мени захваљено тај дан с образложењем да нисам за тимски рад. То су сконтали након годину дана”, рекла нам је Санита.

Тврди да је, након емитовања прилога, премијер Кантона Сарајево Елмедин Конаковић контактирао колегицу која је ангажована на емисији “Мрежа” која је отишла поново снимити његову изјаву.

“У Мрежи је његова изјава да ће тужити оне који тврде да је проневјерио милионе, а у мом прилогу премијер каже да не зна гдје су милиони за Прачу”, рекла је Санита.

Конаковић: То су ноторне лажи

Контактирали смо премијера КС Елмедина Конаковића који нам је рекао да су то ноторне лажи, те да је о теми азила у Прачи говорио више пута и за више екипа ФТВ-а.

“Чини ми се да они умотавају оно што ја говорим, тако да нема разлога о цензурисању мојих изјава. Они неће да кажу оно што ја јасно поручујем јер ми се чини да стоје на страни лобија и неких лажних заштитника и фаца који су први направили притисак код доношења закона у којем не стоји одредба еутанизирања здравих паса које нико не удоми, као што је случај у цијелом свијету и региону. У Хрватској, Србији, Великој Британији и свим земљама које рјешавају овај проблем стоји да се здрави пси, који се не удоме, еутанизирају. Иста ова група лажних заштитника паса је тада утицала да не постоји тај рок”, рекао је Конаковић.

Појаснио је да се на сарајевским улицама појавило 12, 13 хиљада паса који су дневно нападали најмање троје грађана од којих су најугроженија била дјеца, старије и изнемогле особе те труднице.

“Срео сам у свом мандату родитеље дјеце која имају дијабетес и епилепсију, срео сам супруга госпође која је изгубила дијете у осмом мјесецу трудноће и срео сам се са проблемом ампутације екстремитета због напада паса луталица. Ми смо врло одлучно кренули у борбу против овог проблема. Они врло јасно знају шта је мој лични став и нема потребе да умотавају моје изјаве. Ако се овдје инсинуира да сам ја евентуално нешто лично тражио, то су, наравно, ноторне лажи. Видио сам у прилогу да је то благо умотано. Нису хтјели пустити оно што сам им ја заиста поручио, а поручио сам им да ћемо ми још јаче наставити ове активности те да су нам први приоритет људи, а не пси. Друга ствар, не зна се шта се дешавало с неким милионима који су се десили прије мандата ове владе. Знамо за сваку марку која је у овом мандату отишла и Локому и Мурајиу те свим осталим који се баве овим проблемом”, појаснио је премијер и додао да покушавају притисцима и ову владу зауставити оно што добро иде.

“Ми наравно осуђујемо нека нехумана поступања према псима. Ја нисам лично видио те ствари осим на фотографијама. Виђао сам прије и неке лажне фотографије, тако да не могу рећи јасно шта је овдје истина. Смањио се број напада паса луталица, лакше се иде до школа и вртића, старији лакше шетају. Појавиле су се мачке у неким дијеловима града гдје их није било. Ја никад не кажем у етер оно што не мислим. Данас је популарно бранити се лажима ко што то рад ЗОИ. Да се осврћем на то, овај посао не бих могао ни радити. Био бих срећнији да и они не крате изјаве и пуштају их онаке какве јесу. Ја сам тамо послао много оштрије и одлучније поруке. Врло сам задовољан како ради Локом и имамо добар однос с њима. Нисам ја тужилац, инспектор ни полицајац. Уколико има неких неправилности, нека их они утврде, а у новембру најављујемо још интензивније акције”, закључио је Конаковић у изјави за Klix.ba.

ФТВ: Ријеч је о коинциденцији

Контактирали смо и челнике Федералне телевизије како бисмо добили и њихову страну приче. Из Пословодног одбора ФТВ-а рекли су нам да Санита Коњалић није добила отказ због наведеног прилога о азилу у Прачи и да је ријеч о коинциденцији.

“Федерална телевизија ће указати пажњу и понудити простор за рад неким новим, школованијим и, према процјенама Уредничког колегија и Пословодног одбора, способнијим хонорарним сарадницима. Из разлога рационализације трошкова и укупног пословања Федерална телевизија се захвалила неколицини досадашњих, према руководној процјени, солидних или лоших некомпетентних хонорарних сарадника међу којима је била и Санита Коњалић. Ти сарадници су и иначе били ангажовани хонорарно мјесец за мјесец. Пословна солидност и некомпетентност неће ни убудуће бити његована у Федералној телевизији науштруб нових, квалитетнијих и компетентнијих новинара којима ће се радни простор тражити и нудити”, рекли су из Пословодног одбора.

Uznemirujući snimci iz azila za pse u Prači

Azili i uslovi u koje se smještaju psi predstavljaju kršenje svakog zakonskog oblika zaštite životinja u Bosni i Hercegovini. Pored Žunovice i Gladnog Polja, u žižu je ponovo dospio azil u Prači. Udaljen od Sarajeva 40 klilometara, predstavlja pravu grobnicu za pse. Upozoravamo da su snimci uznemirujući! Više na: www.federalna.ba/bhs/vijest/219504

Posted by federalna.ba on Freitag, 3. November 2017

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име