ОЦ „Јахорина“ ће на сајму у Беoграду показати да је враћен олимпијски сјај

0
251

На овогодишњем 32. “Експозим” сајму у Београду, који почиње данас и трајаће до 10. децембра, љубитељима скијања ће своју понуду представити и Олимпијски центар “Јахорина”.

Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић рекао је да је представљање на сајму у Београду важно, јер је Јахорина дестинација која највише пружа када је ријеч о скијању и најприступачнија је дестинација скијашима из Србије и региона.

“Дошли смо да представимо наше новине којих ће бити много ове сезоне. Уредили смо постојеће и изградили нових шест километара стаза. Радили смо по ФИС стандардима. Оне које су биле теже категорисане и биле црне или црвене категорије, сада су плаве”, рекао је Љевнаић.

Он је додао да скијаши највише воле плаве, широке стазе, што сада постоји и на Јахорини, као и да су за ову сезону изграђени и нови везни путеви, те систем вјетроустава на врху планине са циљем задржавања снијега.

“Изградили смо највећу акумулацију од преко 90.000 метара кубних за систем вјештачког осњежавања, започели смо полагање цијеви и изградњу система за осњежавање, изградили два нова дјечија ски-вртића, којих раније није било на Јахорини, како би малишани могли да дођу и начине прве кораке на планини”, навео је Љевнаић.

Он је истакао да је потребно презентовати и показати скијашима новине којих ће бити на Јахорини у овој сезони, те показати да ова планина поново има олимпијски сјај.

Љевнаић је навео да се ове године први пут продају ски-пасови на Сајму у Србији, а да је, с друге стране, и на Јахорини повећан број продајних места.

Он је навео да ће током “Експозим” сајма бити омогућен попуст од 10 одсто на све категорије ски-паса.

Према ријечима Љевнаића, осим инфраструктуре, ове године посебна пажња је посвећена и организацији догађаја на планини, те је на отварању скијашке сезоне 14. децембра предвиђен концерт ДЖенана Лончаревића испред хотела “Бистрица”, за који је улаз бесплатан.

Након тога ће услиједити забаве у хотелима, а 16. децембра, концерт ће одржати и Мирослав Илић, док ће у новогодишњој ноћи све посјетиоце Јахорине забављати Жељко Јоксимовић.

Директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић истакао је да са поносом ове године на Сајму представљају богат културно-умјетнички, односно забавни програм на Јахорини, крећући од ски-опенинга.

“На прољеће је планиран и фестивал `Егзит`, који ће бити посјећен, што ће сигурно одјекнути у региону. То ћемо искористити као маркетиншку шансу за Јахорину, да је промовишемо на најбољи начин”, изјавио је Тошић.

Он је навео да постоји и крута веза између Равне планине и Јахорине, гдје се радови приводе крају и наредних дана се очекује отварање прве гондоле на Балкану, која ће сљедеће године бити спојена са Јахорином.

“Јахорина и Равна планина ће бити спојене ски-стазом дужине 15 километара. Покушаћемо све да презентујемо, јер имамо шта да понудимо. Сигурно ће бити интересантно. Према расположивим подацима, Јахорина је већ хит у туристичким агенцијама и готово да су сви аранжмани распродати”, навео је Тошић.

У оквиру представљања Олимпијског центра “Јахорина” на “Експозим” сајму, вечерас ће бити одржано и “Вече Јахорине у Београду”, на коме ће бити представљени сви планови Олимпијског центра за предстојећу сезону.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име