Одлични савјети које знају све мудре даме

0
362

Доносимо вам десет одличних савјета које све мудре даме већ знају.

Није само искуство оно које нас чини мудрима. Мудрост се заправо мјери начином на који неко искористи своје искуство.

Мудре жене свој живот прилагоде ономе чему их је научило искуство. Успјешно филтрирају све оно што замара, а не даје резултате, избацују негативне ствари којима се не морају бавити, избјегавају ситуације за које знају да ће касније пожалити.

Доносимо вам десет одличних животних савјета које мудре даме већ знају.

  1. Без обзира колико је журка забавна, увијек ћеш се боље осјећати ако се – умјесто на поду или у туђем кревету – ујутро пробудиш у својој соби.
  2. Ако се не можеш одлучити хоћеш ли појести неко воће или комадић чоколаде, умјесто тога попиј чашу воде.
  3. Ако сат покаже да је већ поноћ, а ти схватиш како још мораш опрати косу, обријати ноге и налакирати нокте, иди на спавање. Све то можеш урадити ујутро, али ништа не може сакрити твоје исцрпљено лице ако се не наспаваш.
  4. Путуј. Користи било коју прилику да посјетиш неко ново мјесто. Путовање је савршен начин да стекнеш искуство, знање, мудрост и да се престанеш осјећати старо. Имаћеш утисак да дуже живиш.
  5. Прије него што изнесеш своје мишљење или се укључиш у расправу коју воде друге особе, увијек себи прво постави ово питање: Тиче ли се то мене уопште?, Је ли битно ако не кажем шта мислим?. Ако је одговор НЕ, зашто онда трошити вријеме на то?
  6. Улагати вријеме и емоције у некога ко се према теби ужасно понаша и нема му помоћи је посао за докторе. А не твој.
  7. Између бурне романсе и шансе да останеш независна, увек изабери независност.
  8. Препирке никада нису помогле некоме да открије истину, али ти могу дати мигрену. Ако се што прије извучеш из препирке, уштедићеш и вријеме и живце.
  9. Неколико дана проведених у осами, у опуштеном друштву саме себе и својих мисли учиниће пуно више за твоје здравље од било којег спа центра, масаже или “детоx” програма.
  10. Ниједан излазак није толико важан да мораш носити нешто што ти толико лоше паше да је болно или је потпуно супротно твојем стилу.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име