Одржана Невесињска олимпијада (ФОТО)

0
495

Такмичењем у скоку у даљ данас су на Братачком лугу, у склопу 142. Невесињске олимпијаде, отворена традиционална такмичења у спортским дисциплинама.

Најуспјешнији скакач данас је био Радован Грозданић из Шавника који је скоком од 3,30 метара надмашио Невесињца Радована Спрема, док је Александар Крајишник освојио треће мјесто.

Награда за најбољи скок у вис отишла је у Гацко, а однио је Зоран Шуковић који је скочио 149 центиметара, док Радован Спремо и Радован Грозданић нису успјели да достигну скок ове висине.

Дистанцу од педесет метара са јајетом у кашици најбрже је истрчао ветеран Невесињске олимпијаде Рашо Андрић из Невесиња. Други је био Радован Грозданић , а трећи је на циљ је стигао Дејан Јонлија.

У једној од најзанимљивијих дисциплина, пењању на девет метара висок стуб премазан лојем, најбржи је био Јован Ступар из Банатског Великог Села који је на стуб “истрчао” за нестварних 8,90 секунди. Здравко Стевановић био је други, а Светозар Скочајић трећи.

Први такмичар који је скакао на мијех успио је да га пробије на одушевљење публике – Лука Парежанин из Билеће нашао је прави омјер вјештине и снаге и након првог скока пробио мијех.

Бој на брвну је једна од новијих дисциплина, а овогодишњи побједник је Жељко Куцаловић из Бањалуке. Друго мјесто заузео је Александар Крајишник, а треће Данило Ковачевић.

Саша Станић из Пригревице је у финалу потезања клипа поразио Невесињца Драгомира Зубца који је синоним за ову дисциплину на Невесињској олимпијади. Треће мјесто освојио је Ивица Думендић.

Најбржи у трци у џаку био је Александар Крајишник, док су иза њега остали Рашо Андрић и Јован Ступар.

Бацање камена са рамена је дисциплина која је увијек атрактивна на Невесињсој олимпијади, а овогодишњи побједник је Милош Марковић из Руме.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име