ОО СДС ИНС – Саопштење за јавност, везано за обданиште „Патријарх Павле“

0
2817

„Најмлађа Јавна установа у општини Источно Ново Сарајево, вртић “Патријарх Павле“, нашла се у канџама локалне властии у служби је за њихове кадровске потребе, а не за потребе дјеце и родитеља. Због тога родитељи плаћају највећу цијену државног вртића у РС, у висини од 180 КМ за цјелодневни боравак, јер општинска власт не може да обезбиједи средстава како би та цијена била мања.

Клуб одборника СДС је покренуо иницијативу да се пронађе ријешење и предложио нову тачку дневног реда на јучерашњој сједници Скупштине општине Источно Ново Сарајево као би се обезбједило да цијена максимално буде до 150 КМ по дјетету, али су остали ускраћени у овом напору јер је изостала подршка СНСД-а и ДНС-а.

Приједлог СДС-ових одборника је био да се сви одборници одрекну дијела паушала у новембру и децембру, а да се та средства пребаце на рачун вртића и тако помогне ова установа до краја ове године. За наредну годину је предвиђено, према приједлогу Клуба одборника СДС-а, да се у буџету планирају већа средства како би обданиште могло функционисати са максималном цијеном до 150 КМ по једном дјетету. Одборници СНСД-а и ДНС-а са својим партнерима су били суздржани по овом приједлогу тако да је ова иницијатива пропала, а цијена дневног боравка у нашем обданишу остала највећа у Републици Српској.

Начелник општине Љубиша Ћосић покушао је да оправда овакав поступак одборника који чине већину, потврдивши да је цијена висока, али да обданиште „Патријарх Павле“ има најбољу инфраструктуру за разлику од приватних обданишта која су примитивно направљена и не могу да се пореде са новоизграђеним обдаништем у центру општине“, наводи се у Саопштењу за јавност ОО СДС ИНС.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име