Пале: Дом здравља прославио крсну славу

0
873

Директор Дома здравља Пале Владимир Лучић рекао је данас да ова здравствена установа од 2013. године, уз исплату личних доходака, врши и исплату пореза и доприноса, те да су у протекле четири године враћена кредитна средства у вриједности већој од 600.000 КМ.

Лучић је на свечаности поводом обиљежавања крсне славе Дома здравља – Светих врачева Козме и Дамјана, рекао да је у протеклом периоду замијењена и дотрајала опрема у вриједности већој од 150.000 КМ.

“Замијенили смо опрему у служби лабораторије, центру базичне рехабилитације, у хитној медицинској помоћи, докупили неопходну опрему у служби педијатрије, служби центра за ментално здравље и заједно са организацијом `Ворд вижн` обновили просторије на педијатрији”, рекао је Лучић.

Према његовим ријечима, у овој установи су у сарадњи са Удружењем Срба Сарајевско-романијске регије из Торонта набавили нов ултразвучни апарат на гинекологији.

Лучић је нагласио да су посебно поносни на набавку још једног санитетског возила, које су обезбиједили Министраство здравља и социјалне заштите Републике Српске и општина Пале, која је учествовала са 30 одсто, чиме ће бити комплетиране потребе Дома здравља.

Он је истакао да је ова установа сертификована, те да је Центар за ментално здравље акредитован и да је недавно завршена реакредитација, што је, оцијенио је, додатан показатељ да сви раде како треба.

Према његовим ријечима, осим о инфрструктурним пројектима у Дому здравља размишљају и о обезбјеђивању услова за одлазак љекара на специјализације и едукације, за шта очекују помоћ од општине и Фонда здравствене заштите.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић честитао је директору и запосленима славу и истакао да је ријеч о једном од најуспјешнијих домова здравља у Српској.

“Процјене говоре да је Дом здравља на Палама један од шест у Српској који успјевају да превазиђу проблеме, те да су сви запослени у овој установи важни за укупну слику општине”, навео је Вуковић.

Он је додао да као градоначелник Источног Сарајева очекује да општина Пале помогне овој здравственој установи да реализује планиране инфраструктурне пројекте.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је славу свим запосленим радницима ове здравствене установе и поручио да ће им општина давати подршку као и досад.

“Тако смо и ове године издвајањем одређених средстава учествовали у куповини новог санитетског возила заједно са Министарством здравља, чија се испорука очекује у наредним данима”, рекао је Југовић.

Он је додао да ће општина настојати да на разне начине помогне, јер Дом здравља Пале задовољава основне функције пружања здравствених услуга на подручју ове локалне заједнице.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име