Пале: Пјесници посјетили основне школе

0
537

Пјесници, учесници манифестације “Дани Душка Трифуновића” посјетили су данас основне школе на подручју Пала, у част овог српског књижевника, пјесника и телевизијског аутора.

Пјесници су ученицима читали своје стихове и причали о дјелима Душка Трифуновића.

Директор Основне школе “Пале” Жељко Форцан рекао је новинарима да су у овој школи почаствовани што су пјесници посјетили ученике и наставнике, те се са њима дружили.

Форцан је нагласио да је задовољан овом посјетом с обзиром на то да се од пјесника може много научити јер “жива ријеч је најбитнија”.

Он је додао да ученици посјећују све манифестације које се одржавају у Културном центру Пале, а посебно поводом дводневне манифестације “Дани Душка Трифуновића”.

Момчило Мошо Одаловић, пријатељ Душка Трифуновића, рекао је да је Трифуновић био вољен у пјесничком братству, шармантна, непоновљива и драгоцјена личност.

Био је пјесник који на свим пољима увијек захуктава гдје год је стигао, а увијек је тешио друге, а њему како буде“, истакао је Одаловић.

Он је додао да се и у школама види да је он вољен, да још траје и да дјеца која су најважнија знају много тога о њему.

Књижевник Маријана Петронић истакла је да јој је драго што је са својом пријатељицом из Будве посјетила ове школе.

Дјеци сам представила поезију која је мало едукативнијег садржаја, затим махове и трендове који се дешавају у књижевности. Ученици су упознали многе ликове као што је сонет и сонатина, једног дјечака који се зове роман, шлампавка који се зове слободан стих“, истикла је Петронићева и додала да су дјеца то лијепо прихватила.

Књижевник и глумац Радмила Кнежевић из Црне Горе изјавила је да је први пут на Палама и да је дјеци читала своје кратке приче, те да су они били захвални саговорници.

Ученик седмог разреда Основне школе “Пале” Симон Брчкало рекао да су ученици сазнали за многе пјесме Душка Трифуновића које су занимљиве, те да је он увијек људе насмијавао у тешким тренуцима.

Књижевна манифестација “Дани Душка Трифуновића” отворена је јуче у Културном центру у Палама. Покровитељи манифестације јесу општина Пале, град Источно Сарајево и Министарство цивилних послова БиХ, а организатор Културни центар Пале.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име