Паљански скијаш Страхиња Станишић на Мелталеру бруси олимпијску форму

0
575

Паљански скијаш у комбинезону Србије, Страхиња Станишић, отпутовао је на глечер Мелталер, гдје ће мјесец дана да тражи олимпијску форму за игре у Пјонгчангу идуће године.

Станишић је заједно са својим клубом отпутовао 1. октобра на глечер и ту ће боравити до 2. новембра. Каснио је са почетком припрема на снијегу, али каже да је захваљујући феноменалном времену и условима на Мелталеру успио доста тога да надокнади.

„Касним са припремама, и то у олимпијској сезони. Али, услови на глечери су ових дана феноменални, тако да сам успио ових дана да уђем у готово стоодстотну слаломску форму. Доста ствари у Савезу касни, па тако и нова опрема још увијек није стигла, али успијевам да се снађем некако и добро ми иде“, рекао је за Страхиња Станишић.

Глечери су у овом периоду препуни скијаша, од оних из врха свјетског купа, тако и оних мање познатих.

„Много скијаша је овдје тренутно. Заиста су одлични услови за рад. Свјетски куп креће веома брзо. Утрка у Зелдену се приближила и комплетна норвешка селекција је овдје рецимо, као и Рус, Александр Хорошилов. Они обављају завршне припреме пред старт сезоне, а мени она много касније креће. Вјероватно тек у децембру. Фокус сам ставио тренутно на слалом заједно са неким скијашима из Русије и Швајцарске, а сада ми је дошао и Марко Вукичевић и заједно тренирамо“, рекао је Станишић.

Имао је Страхиња одличну увертиру за глечер у Сарајеву. Одрадио је “суве” припреме са Аднаном Маљевићем и што се тиче физичке припреме то је готово беспријекорно.

Заједно са Аднаном Маљевићем Кинезом у Про Фиту сам одрадио велики дио посла, и сам тај дио припрема пред скијање ми је много одговарао. Читав систем тренинга које је Аднан спремио за мене је одличан, и што се тиче те стране тренинга бићу сјајно спреман за нову сезону“, истакао је Станишић.

Страхиња Станишић се 2. новембра враћа у Пале. Боравиће ту 12 дана, и онда се поново враћа на Мелталер на завршни дио припрема.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име