Панел дискусија о насиљу над женама

22.11.2019. 13:52
0
ИЗВОР: gradistocnosarajevo.net

Удружење „Перспектива плус“ и  Град Источно Сарајево, поводом обиљежавања Међународног дана борбе против насиља над женама, организују панел дискусију о теми „Насиље над женама, с освртом на новине у Закону о заштити од насиља у породици Републике Српске“.

О овој темо говориће панелиста, проф.др Иванка Марковић, редовни професор на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци и предсједник Савјета за сузбијање насиља у породици.

Панел дискусија биће одржана у понедјељак, 25.11.2019. године у сали Скупштине града Источно Сарајево, с почетком у  18 часова.

У оквиру активности које се спроводе  поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, биће постављени плакати на аутобуским стајалиштима са СОС бројем и бројем полиције, а на више локација на подручју града  биће  дијељени флајери. Обиљежавање Међународног дана борбе против насиља над женама почеће 25. новембра и трајаће 16 дана.

Према подацима истраживања Агенције за равноправност полова БиХ, у Републици Српској чак 47,3 % жена, након навршене 15. године,  било је изложено насиљу. Најзаступљенији облици насиља су психолошко, физичко, економско и сексуално насиље. У Босни И Херцеговини је свака трећа жена доживјела физичко насиље. У већини случајева, дјеца која одрастају у насилним породицама и сами постају насилници и жртве. 

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    9h 7m
    0
  • Крађа у Палама
    7h 25m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    21h 44m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    3h 52m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    6h 40m
    0