Патријарху Иринеју уручено највише одликовање Епархије жичке

0
149

Његовој светости патријарху српском Иринеју уручен је Орден Светог преподобног Симона Монаха, највише одликовање Епархије жичке.

У Патријаршији српској у Београду Орден патријарху српском уручио је епископ жички Јустин, у име свештенства, монаштва и вјерног народа Епархије жичке, саопштено је из Српске православне цркве.

Владика Јустин је у бесједи изразио захвалност српском патријарху Иринеју, наводећи да је одликован “за мудро вођење брода наше свете цркве, за дјелатно и истрајно свједочење Христа васкрслога” у данашњим условима живота који су оптерећени како старим, тако и новим потешкоћама и изазовима.

Патријарх српски Иринеј захвалио је епископу Јустину “на ријечима испуњеним очинском љубављу и бригом”, напомињући да му одликовање Епархије жичке представља изузетну част, радост, али и одговорност.

Свечаној додјели највишег одликовања Епархије жичке, која је одржана јуче у Патријаршијском двору, непосредно по завршетку сједнице Светог архијерејског синода, присуствовали су чланови Синода.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име