Почиње Европско првенство

14.01.2020. 09:38
0
ИЗВОР: Srpska.info

Ватерполисти Србије данас у 17.30 играју прву утакмицу на Европском првенству у Будимпешти.

Ривал је  Русија која је  физички сјајно припремљен  тим.

Сви су у тиму Србије свјесни важности доброг уласка у такмичење.

– Руси су нам први ривал и за мене је то јако добро. Очекујем да буде све како треба да би се послије мирно, кроз дуеле са Румунијом и Холандијом припремили за мечеве одлуке – каже голман Бранислав Митровић за сајт савеза.

Од осамостаљења Србија у 19 мечева никада није изгубила од Русије. Некада великан ватерпола нема медаљу са великог такмичења још од 2004. када је на Играма у Атини освојена бронза.

– Они и данас имају квалитетне играче али једноставно увијек и нешто недостаје. Као да у најважнијим моментима не могу да се повежу. Од нас зависи, битан је улазак у утакмицу и да је добро почнемо и послије мирно приведемо крају – каже Душко Пијетловић који одлично познаје руски тим обзиром да је до прошле године играо у Динаму из Москве.

За Русе на првенству неће играти један од најбољих играча Холод због повреде рамена. Пажња треба да се обрати на центре Лисунова и Дервијакина, а ту су и интернационалци Меркулов и Харков.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    16h 32m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    12h 44m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    22h 5m
    0
  • Ухапшено седам лица због дјечије порнографије
    23h 10m
    0
  • Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
    20h 34m
    0