Погледајте мечеве златног Мајдова (ВИДЕО)

0
2089

Немања Мајдов (21), момак из Источног Сарајева, је до полуфинала Свјетског првенства у џудоу у Будумпешти у категорији до 90 килограма низао скалпове Кубанца Аслија Гонсалеса ипоном (1/64 финала), Казахстанца Ислама Бозбајева ипоном (1/32 финала), ДР Конгоанца Ле Бу Ејале ипоном (1/16 финала), Португалијца Селиа Диаса ипоном (1/8 финала), да би Грузина Ушангија Маргијанија побиједио вазаријем (1/4 финала), али тек послије златног поена, иако га је све вријеме бацао и “давио к`о змија жабу”.

У полуфиналу је за ривала имао домаћег такмичара, Мађара Кристијана Тота. Наш борац био је много активнији, нападао, тражио борбу, али судије нису кажњавале домаћег такмичара због неактивности, чак су казниле Мајдова (!?).

Ушло се у битку за златни поен, и ту је Немања потврдио квалитет, вазаријем је изборио меч за злато. Ривал му је био Словенац Михаел Жганк.

Битка без поена, али је Словенац због неактивности добио један шидо (казна). Ушло се у битку за златни бод. Прво је Немања добио шидо, али убрзо и Жганк, била је то друга казна за Словенца, дисквалифицирајућа.

Немања Мајдов се са 21 годином попео на свјетски трон!!! Прво свјетско злато у историји српског џудоа.

Вјеровао сам у себе, радио јако. Имао сам обавезу, казао сад мораш. Чак сам нешто тако и написао недавно на Инстаграму. Имао сам седам мечева, никада их нисам имао више у једном дану – у даху је изговорио Немања послије освајања злата.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име