Полетио привезан за балоне, завршио на 2.500 м висине (ВИДЕО)

0
539

Британац Том Морган летио је пуних 25 километара на подручју сјевероисточно од Јоханесбурга, привезан за стотину балона испуњених хелијумом. Овај 38-годишњи авантуриста том приликом достигао је висину од скоро 2.500 метара.

Морган је првобитно желео да лети над Боцваном, али је због лоших временских услова био приморан да одустане од своје идеје и премјести се у Јужноафричку Републику.

Након што је пуна два дана пунио балоне хелијумом, Морган је полетио “истовремено ужаснут и усхићен”, како је изјавио за Би-Би-Си.

Највећи проблем током летења био је “остати хладне главе” јер је лет временом почео да убрзава. Како су га балони подизали више у атмосферу, морао је постепено да почне да их “отпушта” како би се, након пуна два сата, спустио на тло.

“Било је мирно и тихо, а поглед је био фантастичан, али мислим да нећу постићи комерцијални успјех”, рекао је новинарима након слијетања.

“Нисмо били сигурни да ћемо Тома опет видети живог јер нисмо баш били увјерени у то да ће успјети”, рекао је његов пријатељ из спортског клуба.

Морган, који у Бристолу има компанију за организовање авантуристичких трка, открио је да би ускоро желио да организује трке балонима на хелијум у Африци. У сваком случају, мораће избјегава подручја с грмљем које има бодље.

Прије двије године сличан подвиг извео је млади Канађанин Данијел Борија, који је надлетио Калгари помоћу балона с хелијумом, на које је била привезана пластична столица. На крају лета привела га је полиција, а прошле године морао је да плати новчану казну у износу од 3.500 евра.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име