Постављен „Street workout“ терен у парку Гаврило Принцип

0
2997

 

Лука Бојанић, петнаестогодишњи дјечак из Источног Сарајева је прије неколико мјесеци дошао на идеју постављања једног терена за улични тренинг, „Street workout“. Данас се та идеја остварила и у парк „Гаврило Принцип“ су, захваљујући Лукином труду и холандским ветеранима, стигле справе које ће, засигурно, обогатити спортски живот у Источном Сарајеву.

„Ми смо имали пројекат, али нисмо знали коме га пласирати и сасвим случајно смо дошли до Thamarе Batenburg, новинарке холандске националне телевизије, и послали смо јој мејл. Oна се одушевила нашом причом и тако је све кренуло. Холандски ветерани су финансирали „Street workout“ терен, овдје, у градском парку. Начелник Љубиша Ћосић нам је дозволио локацију и подржаће овај пројекат“, каже Лука.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић је истакао да ће општина подржати све овакве и сличне пројекте колико буде у могућности, а који се односе на побољшање услова живота на овој општини.

Холандски ветерани, на челу са Jeroenom Wisscherom, су финансирали изградњу „Street workout“ терена у парку „Гаврило Принцип“ и истичу колико им је драго да су упознали дјечака као што је Лука, који их је одушевио својим ангажманима на разним пројектима за младе људе.

Лука Бојанић истиче да овакав вид вјежбања има многе предности, за које се нада да ће се допасти и осталим становницима Источног Сарајева, а ово види као савршен начин да се млади људи макну са улица и баве нечим здравим.

„Предности оваквог начина вјежбања су што је ово бесплатно и доступно свима, здравије је од теретане, јер приликом вјежбања користите само властито тијело”, рекао је Лука Бојанић, иницијатор овог пројекта.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име