Само један српски филм нема ниједну псовку – знате ли који?

0
1055

Српска кинематографија препознатљива по грубим ријечима, псовкама и ратним тематикама. Ипак, постоји један филм у коме нема баш ниједна вулгарна ријеч. Филм “Лајање на звезде” од првог емитовања је веома популаран и прави је доказ тога да хумор не мора да се заснива на грубим ријечима и псовкама.

Филм који су многи гледали небројано пута написао је Милован Витезовић.

“Лајање на звезде” први пут је приказан 1998. године и затекао је публику хумором који се потпуно разликовао од хумора који је до тада био присутан у нашим филмовима.

Сјајна глумачка екипа коју су, између осталих, чинили Драган Мићановић, Наташа Шолак, Никола Симић, Бата Живојиновић, Никола Ђуричко и многи други, дочарала је на прави начин живот гимназијалаца 1960-тих година.

Цитати из филма се скоро двадесет година касније користе као што су и тада. Као што се Филозоф удварао Даници са “Како Тањуг јавља, ја те волим”, тако се и бројни момци и сада дјевојкама удварају са том чувеном реченицом.

Бројне реченице из овог филма су ушле у легенду, а ми вас подсјећамо на пар њих:

  1. Ахилова пета је кад неко има раван табан.
  2. Тебе је ударио брзи воз Гавранићу. А ти се и даље тркаш са путничким. Е ту је твоја грешка.
  3. Ко каже да данашње дјевојке нису каваљери.
  4. Боже, што је овај дневник неуредан. Ја бих овог разредног старјешину строго казнио. Да видимо ко је … Лазар… Мој дневник!
  5. Ја сам прочитао од вас многе књиге … рецимо… као на пример оно…хммм.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име