Потписивање Споразума о сарадњи са руским градом Коломна

12.11.2019. 15:45
0
ИЗВОР: gradistocnosarajevo.net

Представници Градске управе Источног Сарајева боравиће од 14. до 18. новембра у Русији, гдје ће, са представницима градског округа Коломна, Московске области Руске Федерације, потписати споразум о сарадњи два града. Споразум подразумијева сарадњу у комерцијалној трговини и привредним контактима, развоју културних и туристичких односа између градова.

Споразумом је дефинисан развој сарадње у области информационих веза, предузетништва, здравства, образовања, спорта и туризма, сарадњи друштвених и омладинских организација, размјени умјетничких друштава, стварању заједничких савјетодавних тијела за размјену делегација и стручњака из различних сфера трговинских, економских и других активности.

-Стране у складу са својом надлежношћу, утврђеном законодавством држава, развијају дугорочне и свеобухватне трговинске, економске, информационе и културне односе засноване на принципима међусобног разумијевања, поштовања, повјерења, узајамне користи и стриктног испуњавања преузетих обавеза - наведено је у тексту споразума.

-Ради обезбјеђења најбржијег и најефикаснијег постизања заједничких циљева, стране се обавезују да ће размјењивати информације којима располажу, ради заједничких интереса, као и одржавати заједничке консултације. Стране ће посебно договарати о одређеним врстама и облицима сарадње, као и о могућем привлачењу ресурса за постизање заједничких циљева и реализацију заједничких интереса - стоји у споразуму које ће бити потписан у градском округу Коломна.

Осим руководства Градске управе, у делегацији Источног Сарајева биће директори Градске развојне агенције, Туристичке организације ‘Јахорина-Град Источно Сарајево’, представници Машинског факултета у Источном Сарајеву и организатори догађаја из области културе.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    23h 20m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    21h 34m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    19h 24m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    11h 49m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    17h 22m
    0