Пожари у Италији, евакуисано становништво, градови угрожеви ватром

0
376

Пожари су избили на неколико локација на југу Италије, а неколико становника који живе у близини вулкана Везув евакуисано је из предострожности усљед густог дима изазваног пожаром, пренијели су италијански медији.

Ватрогасци се боре са пожарима који су захватили велики дио југа Италије, укључујући и падине Везува, гдје се дим раширио око два километра, тако да се неким посматрачима учинило да је у току ерупција вулкана.

Како јавља агенција Анса, највише пожара је регистровано на Сицилији (11), а затим и покрајинама Лацио, Кампанија, Пуља и Калабрија.

Италијанска цивилна заштита ангажовала је хеликоптере у борби са ватреном стихијом на 18 локација у јужном дијелу Италије, од чега су четири у Кампањи, регији која обухвата и Напуљ, као и по два на Сицилији и у Базиликати, преноси АП.

У Месини на Калабрији, граду окруженом пламеном због чега је у понедјељак наређена евакуација становништва, пожари су уништили 2.000 хектара винограда и маслињака.

Из штаба цивилне заштите послато је чак 37 захтјева за помоћ из ваздуха у гашењу пожара, преносе италијански медији.

Власти су саопштиле да многи вјерују да је пожар изазван људском активношћу и позвале становништво да буду посебно опрезни усљед комбиноване појаве топлотног удара и суше.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име