Презентовани љетни садржаји олимпијске Jахорине

0
283

Свједоци смо глобалних климатских промјена и високих температура које нас очекују и у наредном периоду, а то значи да Јахорина са својом богатом понудом нема алтернативу и да представља дестинацију број 1 и у љетној сезони у нашем региону. Била је то идеална прилика да се данас на Јахорини презентују љетни садржаји.

Организатори промоције били су Олимпијски центар Јахорина, Удружење хотелијера и Туристичка организација Источно Сарајево, а посјетиоци су имали прилику да бесплатно испробају многобројне садржаје.

Панорамска вожња жичаром је све атрактивнија тако да је у јуну и јулу остварено готово 2.000 вожњи сто је скоро за 50% више у односу на претходне године за поменуте мјесеце.

Поред свјежег планинског ваздуха постоји могућност различитих активности и атрактивности од којих се издвајају: шетње планинским стазама, вожње mountain bike-ом (постоје носачи за бицикле на жичари), коришћење тјубинг стазе која је садржај Забавног парка Огорјелица, коришћење фудбалског терена, те терена за кошарку одбојку и рукомет, базена, теретана, сауна, билијара и столова за стони тенис.

Свакако значајна је одлична wellness и гастро понуда у јахоринским хотелима, вожња квадовима, вожња е-бике-ом, бике доwнхилл, параглајдинг, paintball те излети до Сарајева, Вишеграда, Таре, Неретве, Пећине Орловача…

У љетњем периоду популарно је и брање љековитог биља, боровница и гљива.

Цијена коришћења жичаре за једну вожњу је 7 КМ по особи, док је цијена кориштења жичаре за дневни бике пасс је 15 КМ (5 вожњи само за кориснике mountain bike).

Бицикла се могу изнајмити по цијенама од 5 КМ за 1 сат, 8 КМ за кориштење од 2 сата, 9 КМ за 3 сата и 10 КМ за цијели дан.

Менаџмент Олимпијског центра Јахорина ће, заједно са партнерима, учинити све да ову планину врати у врх планинског туризма, рекао је вршилац дужности директора Олимпијског центра Дејан Љевнаић.

Имамо богат програм, само 20 минута од града, гдје људи могу да дођу, уживају и опусте се на свјежем ваздуху”, истакао је Љевнаић током промоције љетних садржаја олимпијске планине Јахорине.

Атракција Јахорине је, каже он, панорамска вожња жичаром, а са прелијепог врха Јахорине простире се висораван на којој се може шетати и возити бицикл. Олимпијски центар је прошле недјеље имао 800 вожњи жичаром.

Вожњу бициклима, електричним бицикима, квадрициклима, као и љетно санкање “тјубинг” које представља атракцију за дјецу /али и одрасле/, Љевнаић издваја као љетни садржај за туристе. У понуди су и квалитетно уређене пјешачке стазе, фудбалски и кошаркашки терени.

Имамо идеалне услове за организацију спортских кампова”, наглашава Љевнаић и додаје да на Јахорини тренутно бораве кошаркаши “Партизана” и “Беовука”, фудбалски клуб из Румуније, те Рукометни клуб “Славија” из Источног Сарајева.

Љетни туризам, сматра он, доживјеће велику експанзију у наредним годинама.

Он најављује да ће Олимпијски центар у будућности радити корак по корак, у складу са законом.

Радићемо на томе да идемо постепено, од снимања стаза до реализације система за вјештачко осњежавање и обезбјеђивања довољне количине воде. Ово су приоритети који би омогућили да планина опет има преко 120 скијашких дана, чиме би се продужила зимска сезона”, истиче Љевнаић.

Директор Туристичке организације Града Источно Сарајево Игор Тошић наглашава да љетни и зимски садржаји задовољавају и најзахтјевније укусе.

Тошић наводи да су приходи Туристичке организације у односу на прошлу годину порасли за 10 до 15 одсто.

Предсједик Удружења хотелијера Јахорине Александар Провић наглашава да је за хотеле најбитније да сезона траје цијеле године, јер зимска није довољна да би објекти могли позитивно да послују.

Хотели су, каже он, ове сезоне понудили цијене ниже за 30 до 40 одсто у односу на зиму.

Представник удружења “Моја Јахорина” Његош Каблар позвао је све људе жељне истинског одмора на планини да дођу и искористе љетни период и благодети Јахорине.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име