Пријатељи и грађани Источног Сарајева пожељели Ици лавици срећу и брзо оздрављење

07.12.2019. 17:16
0
ИЗВОР: СРНА

Родитељи и њихови малишани из Источног Сарајева данас су се емотивно опростили од трогодишње тешко обољеле Иване Бјелогрлић, која сутра путује на лијечење у Париз.

Њени вршњаци, заједно са родитељима, окупили су се пред зградом испод њеног балкона да би јој и на овај начин пружили подршку у тешкој бици која јој предстоји.

Дјеца су овом прилику пустила шарене балоне на којима је писало “Оздрави нам Ицо, лавицо”, “Волимо те” и друге емотивне поруке.

Ивана је све вријеме била у наручју мајке, слала им пољупце и говорила да их воли.

Слика

Иванина кума Жељка Војиновић рекла је Срни да Ивана и њени родитељи сутра из Београда авионом путују за Париз, а већ у понедјељак заказан је преглед код доктора.

Према њеним ријечима, Ивана би 11. децембра требало да буде хоспитализована на Kлиници “Густав Роси”.

Војиновићева је у име породице захвалила свима који су учествовали у хуманитарним акцијама и својим прилозима и донацијама омогућили да Ивана иде на лијечење.

Трогодишњој Ивани у септембру прошле године дијагностикован је карцином на бубрегу. Након лијечења на Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Београду, снимци су показали да се болест проширила на плућа и јетру.

Да би се помогло њено лијечење организоване су броје хуманитарне акције и разне друге активности.

У акцију су се укључиле бројне установе, институције и појединци, а од почетка децембра активан је и “М:тел” хуманитарни број 1458.

Фонд солидарности Републике Српске уплатио је 295.000 евра за њено лијечење у клиници “Густав Роси”, која важи за најбољу из области дјечје онкологије.

Сви који желе помоћи овој породици новац могу уплатити на жиро рачун број 1541029988405703 у Интеса Санпаоло банци Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
Сребрна плакета града Источно Сарајево постхумно додијељена Ивани Бјелогрлић Сребрна плакета града Источно Сарајево постхумно додијељена Ивани Бјелогрлић
У суботу полугодишњи помен Ици Лавици У суботу полугодишњи помен Ици Лавици
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    22h 33m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    55m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    19h 0m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    21h 48m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    15h 9m
    0