Приказан документарни филм “Танакини мостови”

0
211

На Палама је синоћ приказан документарни филм “Танакини мостови” Сњежана Лаловић, који говори о Јапанцу заљубљеном у дјела Иве Андрића и Петра Петровића Његоша.

Лаловић је појаснио да је ријеч о Јапанцу који је 1961. године видио да је Иво Андрић добио Нобелову награду, те је дошао у Југославију да студира славистику.

“Толико се заљубио у Андрића и његово дјело, а касније и у Његоша да је направио први српско-хрватско-јапански ријечник”, рекао је Лаловић.

Лаловић је напоменуо да није само то поента филма већ да се одвија и права драма у вези са његовим животом, смрти и судбином његовог тијела.

Он је истакао да је овај документарни филм рађен у продукцији Радио-телевизије Републике Српске и да траје око 45 минута.

Документарни филм “Танакини мостови” приказан је у Културном центру Пале у оквиру дводневне манифестације “Вечери документарног филма и филмске музике”.

Предсједник Удружења љубитеља умјетности Пале Горан Шиник рекао је да је филм “Танакини мостови” веома занимљив, јер говори о Андрићу и Његошу из визуре једног Јапанца који је радио занимљиве преводе њихових дјела.

У организацији овог удружења синоћ је приказан и филм Бранка Лазића “Посљедња вечера” за који Шиник каже да је специфична и занимљива прича која траје 30 минута и да је вриједи погледати.

Вечери документарног филма и филмске музике почеле су у петак, а завршене су синоћ.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име