Припрема се атентат на Мектића? ОСА упутила депешу свим полицијским агенцијама

0
677

ОСА БиХ упутила је депешу свим полицијским агенцијама у којој је наведено да се припрема атентат на министра безбједности БиХ – Драгана Мектића.

Према сазнањима обавјештајаца, криминалне групације са подручја БиХ и земаља из окружења припремају убиство министра, објавила је телевизија Н1 позивајући се на поједине портале.

Депеша ОСА-е је наводно упућена почетком ове седмице, а достављена је на адресе Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), МУП-а РС, Федералне управе полиције.

Челници тих агенција већ су подузели одређене мјере које би требале резлутирати подизањем степена заштите министра Мектића.

Како преноси Н1, у акту ОСА-е наведено је да та агенција посједује поуздане информације, засноване на најмање три извора, да криминалне групације са подручја БиХ и земаља из окружења припремају убиство министра безбједности.

Агенција је, наиме, документовала да се у подземљу већ тражи особа која би припремила и извршила атентат. Да ли су криминалци који припремају атентат у било каквим односима са политиком, у акту ОСА-е није наведено.

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име

Услови коментарисања: