Првим талго возом из Сарајева у Бањалуку стигло шест путника

0
530

Са незнатним кашњењем, талго воз из Сарајева ушао је у бањалучку жељезничку станицу. Два највећа града у БиХ поново су жељезнички повезана након што је у децембру прошле године укинута линија Загреб-Сарајево.

Иако је савремена и чиста композиција са беспрекорном климатизацијом риједак призор на нашим пругама – воз је био полупразан.

И поред комфора талго воза, у који смо се и ми могли увјерити, ипак број путника је био скроман. Само шест људи је сишло на станици у Бањалуци. Ипак, како нас увјеравају у Жељезницама, ово је само пробно путовање и у будућности ће број путника бити много већи.

Тако је екипа АТВ-а добила прилику да разговара са чак трећином путника. Кажу да немају нашта да се пожале, осим на пуних пет сати клацкања од Сарајева до Бањалуке.

“Споро воз иде, и када ће нам се жељезнице поправити у смислу – данашњи темпо живота је такав да ми немамо времена да путујемо пет сати до Бањалуке. То је једини проблем, остало је све супер”, наводи један од путника.

Мађиновођа каже да је већина путника изашла у Добоју, а нада се да ће, кад се прочује за талго воз, више њих путовати и до Бањалуке. Волио би, каже, да може да продужи скроз до Бихаћа.

“Ово је поклон и грађанима Бањалуке, веза Сарајево – Бањалука и доказ да јавна предузећа могу да функционишу на терену”, рекао је Тарик Балић, машиновођа.

Због лоше пруге, модерни возови, дизајнирани да иду 160 км/х, код нас могу да развију највише 70. Талго воз федералних Жељезница ће саобраћати свакодневно на линији Сарајево – Добој – Бања Лука, за 26 марака, у једном правцу.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име