Ранг листа стипендиста Фонда “Др Милан Јелић”

0
993

Министарство науке и технологије Републике Српске данас је објавило прелиминарну ранг-листу студената стипендиста Фонда “Др Милан Јелић”, којима ће бити додијељено 139 стипендија.

Студентима првог циклуса студија на универзитетима у Српској и БиХ биће додијељено 75 стипендија за академску 2017/2018. годину у мјесечном износу од по 400 КМ током девет мјесеци студија.

Студентима на иностраним високошколским установама биће додијељена 51 стипендија.

“Мјесечни износ стипендије студентима првог циклуса студија на високошколским установама у Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори је 500 КМ, а 800 КМ за студенте који студирају на високошколским установама у иностранству”, саопштено је из ресорног министарства.

Студентима другог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима биће додијељено осам годишњих стипендија у износу од по 5.000 КМ, а студентима трећег циклуса студија пет годишњих стипендија у износу од по 10.000 КМ за текућу академску годину.

На конкурс Министарства науке и технологије Српске и Фонда “Др Милан Јелић” за додјелу стипендија редовним студентима првог, другог и трећег циклуса студија пристигло је 356 пријава, од чега је 335 задовољило услове конкурса.

Прелиминарна ранг-листа студената објављена је на сајту Фонда и ресорног министарства, а рок за улагање приговора стручној комисији на ову листу је 23. јануар.

Мисија Фонда “Др Милан Јелић” је подстицање младих талентованих у Републици Српској да унапређују свој потенцијал и остварују резултате по којима ће бити препознати као интелектуална елита чија ће стечена знања и вјештине бити основ за развој Српске.

Ранг листу стипендиста можете погледати овдје.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име