Разлози због којих је жена самој себи највећи непријатељ

0
299

Издвајамо седам разлога због којих је жена самој себи највећи непријатељ.

Постоји довољно разлога да окривимо друштво или медије због начина на које се у данашње време гледа на жене. Ипак, постоје и многобројни начини и разлози због којих смо саме себи највећи непријатељи. Ево и о чему се ради.

Недостатак самопоштовања

Велики број жена има негативна осјећања према њиховом изгледу, могућностима, успјешности и другим атрибутима. Овај недостатак самопоштовања прилично је опасан и може имати врло велики утицај на свакодневни живот. Увијек морате имати на уму да, ако желите да вас други поштују, морате сами себе поштовати. Уколико се не поштујете, постављате камен темељац за живот који је неиспуњен и права ноћна мора.

Здравствена несвјесност

Док се покушавају уклопити у различите животне улоге (као што су улога мајке, супруге, ћерке, сестре, дјевојке) жене често имају тенденцију да игноришу своје опште здравствено стање и благостање. Морате схватити да не можете дати оно што немате. Уколико имате физичких или менталних здравствених тегоба, тада нисте у стању да се успјешно сналазите у односима са другима. Имајте на уму да вам ваше здравље увек треба и мора бити на првом мјесту.

Тежња ка савршенству

Прилично велики број жена има тенденцију да тежи ка савршенству у свим аспектима живота. У извесној мјери, то је здрава навика, али понекад можете завршити тако што сте престроги према себи. Поред тога, можете почети очекивати ​​савршенство и од људи који вас окружују па услијед тога можете постати огорчени и незадовољни. Знајте да нико није и не може бити савршен и схватите да је неопходно да имате реална очекивања, како од себе тако и од других. Довољно добро је најбоље за ваше психо – физичко здравље.

Супержена

Не можете све сами. Не можете бити истовремено савршена супруга, идеална мајка и успјешна пословна жена. Будите отворени и слободно тражите помоћ од људи којима је стало до вас. Изузетно је важно да будете свјесни својих ограничења и потражите помоћ (ако и када) је она потребна.

Превелика доза самокритичности

Због претјераног осуђивања себе и својих поступака можете само постати незадовољни и негативни. Иако је важно да будете искрени према себи и свесни личних мана или недостатака, не смијете бити превише самокритични. Научите се похвалити и потапшати по леђима сваки пут када учините нешто добро.

Изигравање жртве

Ако сте имали тежак живот, онда вам се временом може (иако несвјесно) почети свиђати бити жртва. Можете завршити тако што ћете стално причати како се неко огријешио о вас и како нисте у стању побољшати ситуацију због неке одређене особе. Посматрајте се и видите да ли вам на неки начин годи када вас други сажаљевају или када привлачите пажњу на себе због тужне приче коју сте са неким подијелили. Ако је то случај, потребно је да радите на свом понашању и да га мијењате, јер тренутни начин понашања само је препрека вашем личном развоју.

Ослањање на друге да бисте се осјећали срећно

Када је у питању осјећај среће, ствари су у вашим рукама. Ако очекујете од других да се понашају на одређени начин, а који би вас усрећио, онда ћете се увијек осећати као да постоји празнина коју је немогуће попунити. Чињеница је да ће постојати људи који ће вас повриједити, лагати, преварити и још много тога. Потребно је пронаћи унутрашњу срећу, а не се ослањати на друге како бисте је пронашли.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име