Руско насеље искључиво за вегетаријанце

0
347

Ако сте увјерени вегетаријанац и не можете поднијети мирис куваног меса или не желите да живите у окружењу са људима који конзумирају месо, сада постоји рјешење за вас.

Наиме, у Русији је отворен стамбени комплекс искључиво за вегетаријанце гдје сада истомишљеници могу да дијеле животни простор.

Ријеч је о стамбеном комплексу “Veda Village”, које се налази у предграђу Санкт Петербурга, и још је у изградњи. Овај стамбени комплекс ће бити мјесто гдје ће вегетаријанци моћи да практикују здрав начин живота, у друштву својих истомишљеника. Занимљиво је да ко год пожели да купи или изнајми стан у овом насељу мораће да прође озбиљан интервју са менаџментом комплекса како би доказали да су истински вегетаријанци. Уколико менаџмент посумња у њихове намјере, имају право да их одбију. Поред употребе меса, у комплексу ће бити забрањено пушење и конзумација алкохола. Све у свему, ово ће бити насеље искључиво за поклонике здравог живота.

“Главна предност овог комплекса јесте што ће вегетаријанцима бити омогућено да живе и развијају се у друштву својих истомишљеника”, каже Маја Подлипскаја, менаџерка у “Veda Village”, која додаје: “Дакле, ако сте вегетаријанац, онда се добро дошли.”

“Veda Village” ће уједно бити и самоодржива заједница, гдје ће становници рециклирати отпад, те живјети у складу са свим еколошким принципима. У самом комплексу биће јога центар, теретана, спа центар, обданиште, образовни центар као и вегетаријански ресторан. У комплексу ће моћи да живи негдје око 200 породица. И док је “Veda Village” прво овакво насеље у Русији, у свијету већ постоје слична насеља.

Примјера ради, у Индији се овакви стамбени комплекси граде још од 2000. године, а највећи се налази у граду Ченаји, и изграђен је 2012. године. И код њих важи правило да искључиво вегетаријанци имају право да овдје изнајме или купе стан. Када је ријеч о руском комплексу, коментатори на друштвеним мрежама су мишљења да су услови менаџмента изузетно строги, те да ће то вјероватно бити најдосадније мјесто за живот.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име