Рутинска побједа Србије над Русијом

14.01.2020. 18:49
0
ИЗВОР: Srpska.info

Репрезентација Србије побиједила је Русију резултатом 13:9 у првом колу групе Б. Иако су тријумфовали, овај меч показао је да српски “делфини”, баш како су и најављивали, још увијек нису достикли највиши такмичарски ниво.

Филиповић, Мандић и Прлаиновић са три поготка донијели су Србији предност од 3:0, а Русија у последњем минуту прве четвртине, преко Меркулова долази до првог гола. У наставку је Русија заиграла квалитетније, пришла на гол заостатка, али се Србија поново одвојила на плус три 5:2. Три гола вишка имала је Србија и прри резултату 7:4.

Трећу четвртину Русија отвара серијом 3:0, долази до изједначења (7:7) а одмах реагује Дејан Савић који није био задовољан присупом који је његов тим имао у овим тренуцима. Након тајм-аута Алексић погађа стативу, али на сличан начин реагују и Руси који пропуштају прилику да дођу до првог вођства. У

У наредном нападу Милан Алексић се искупљује за претходни промашај, из велике даљеине погађа за вођство од 8:7. Додала је Србија гас па се након акције Прлаиновића и Ћука Јакшић као уписује у стријелце за плус два.

Са овом предношћу репрезентацxија Србије ушла је у последњих осам минута. Харков смањује на 9:8, али Прлаиновић, а потом и Ћук са два ефектна поготка Србију поново доводе на плус три и то на четири минута и 20 секунди до краја меча. Сергеј Лисунов погађа за Русију, али Филиповић одржава предност Србије и било је јасно да ће изабраници Дејана Савића овдје доћи до тријумфа.

Андрија Прлаиновић био је најефикласнији играч утакмице са пет голова

У првој утакмици групе “Б”  Низоземска је побиједила Румунију са 9:8. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
За малом Данком се и даље трага За малом Данком се и даље трага
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 21m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    16h 18m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    14h 40m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    23h 53m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    16h 54m
    3