Саопштење за јавност ОБО „Илиџански борац"

13.12.2019. 18:54
ИЗВОР: Катера

На нашу редакцију данас је стигло саопштење за јавност Општинске борачке организације „Илиџански Борац“ из Источне Илиџе које вам преносимо у цјелости:

-У Независним новинама, од 12. 12. 2019. године, објављен је текст под називом „Тегелтија и Изетбеговић о саставу Савјета министара“. Уз текст објављена је и фотографија на којој се, поред актера разговора, виде и три заставе, од којих је једна застава непостојеће Републике БиХ.
Питамо се, а питамо и г-дина Тегелтију, да ли је прикладно да један високи (али и сви други) функционер који долази из Републике Српске, одржава званичне састанке и сусрете у просторијама гдје су са поносом изложена „знамења“ непостојеће државе, тим прије што је зарад ове државе и ове заставе и почео рат у БиХ, и почињена сва „дјела и недјела“ над српским народом.
Ви сте г-дине Тегелтија кадар српског народа и што је и важније, кадар из Републике Српске, те стога сте могли и МОРАЛИ ултимативно тражити да се спорна застава уклони или да састанак организујете негдје друго – бар сала за састанке имамо на претек.
Да ли се г-дине Тегелтија сјећате колико проблема је имао г-дин Милорад Додик око постављања званичне заставе Републике Српске у згради Предсједништва БиХ, иако се ради о легитиној застави. И та, законом призната застава Републике Срепске, засмета и још увијек смета, редом свим политичарима из ФБиХ, а шта би тек било да је у питању ратна застава.
С тим у вези тражимо од господина Милорада Додика да, као предсједник СНСД-а, предузме одређене санкције према Тегелтији, али и свим другим политичарима из те странке који на овакав бруталан начин понизе, како себе лично и професионалано, тако и институције Републике Српске из које долазе и које представљају.
Апослутно идентичан је захјтев и свим осталим предсједницима и органима свих странака које имају сједиште у Републици Српској, а чији се изабрани представнци и носиоци политичких функција не понашају и не предстваљају Републику Српску на начин како то доликује званичном представнику Републике Српске - наводи се у саопштењу.

ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ОБО “ИЛИЏАНСКИ БОРАЦ“

Горан Шеховац

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Bosko 15.12.2019. 20:29
    Bravo bato!
    Mi smo stvorili Republiku Srpsku!
    Trebamo znati sta su potpisali jer se igraju sa nama, a to nije dobro.
  • Generic placeholder image
    Zana 13.12.2019. 23:03
    Tako je brate
Повезане вијести