Саопштење за јавност Савеза за Трново

Због правилног и истинитог информисања јавности о именовању в.д. замјеника начелника општине Трново и медијске хајке упућене према скупштинској већини “Савеза за Трново” приморани смо реаговати овим саопштењем.

Од завршетка избора 2016. и окупљања скупштинске већине “Савеза за Трново” не престају блаћења,подметања, пријетње и уцјене према члановима нашег клуба од стране локалног СНСД-а, а поготово Мирослава Бјелице и Вељка Влашког. Читаво вријеме,наш клуб је трпио притиске,а иако ће звучати чудно,исте,можда и веће притиске је од стране чланова СНСД-а трпио и начелник Горан Вујичић.

Од стране Савеза за Трново су у више наврата иницирани разговори и договори са начелником и исти испоштовани на сједницама скупштине општине (буџет,одлуке о регулационом плану Јахорине итд).,гдје су одборници СНСД били против и чак напуштали скупштину. Немоћ да преузму функције које су прије избора капарисали (директорска,замјеничка итд) поједини одборници су испољавали притисцима и пријетњама члановима нашег клуба,као и бојкотовањем активности општине Трново и комисија у које их је именовао начелник Вујичић, те тако отворено показали да им је битан само лични интерес.

Вијест о смрти начелника Вујичића све нас је шокирала. Чланови Савеза за Трново су учествовали и у припреми комеморације на којој се нажалост није дозволило предсједнику скупштине Бехији Мулаосмановић да се обрати присутнима, а у медијима се Вељко Влашки потписивао и представљао као предсједник скупштине општине Трново.Нисмо реаговали, јер није било ни мјесто ни вријеме за то.

Предсједник скупштине је на самој комеморацији од стране ресорног министра Лејле Решић обавијештена да у што бржем року скупштина мора именовати в.д.замјеника начелника,јер општина мора наставити да функционише. Због најављених годишњих одмора и сједнице скупштине града,предсједница скупштине је одлучила да хитну сједницу закаже за петак 14.07. , када је иста и одржана. У саопштењу СНСД не пише да је због псовки,пријетњи и увреда од стране одборника СНСД према одборницима Савеза за Трново била позвана полиција у току скупштине. СНСД не наводи да су звали ресорно министарство да ургира да се скупштина пролонгира на дужи период како би покушали развалити Савез за Трново и именовати особу из својих редова.Ми морамо напоменути да смо као чланови скупштинске већине имали коректан однос са покојним начелником,у оној мјери у којој смо могли наћи заједничку тачку гледишта за проблеме у општини Трново.

Клуб СНСД је и тада наставио своју праксу из периода 2012.-2016. када нису долазили на скупштине, бојкотовали рад начелника и једини им је циљ био како опструисати и завадити,како би ућарили своје ситне интересе.

Поштујући инструкције Министарства управе и локалне самоуправе,Савез за Трново је у складу са законом изабрао вршиоца дужности замјеника начелника општине Трново. Водећи рачуна о томе да се на тој функцији мора наћи компетентна особа која ће знати како да води општину,одлучили смо да то буде бивши начелник Ненад Мишовић.

Свјесни смо тежине ове одлуке,али чињеница која је превагнула је да општина Трново и поред трагедије која је задесила смрћу начелника Вујичића мора наставити даље да функционише. Срамотно је да СНСД предвођен Влашким и Бјелицом прави предизборну кампању у Трнову лијепећи плакате против Савеза за Трново седам дана након смрти начелника,притом оптужујући нас за скрнављење успомене на покојног Горана. Ове њихове активности само су показале њихово право лице и једину њихову жељу-по сваку цијену узети власт и докопати се функција.

Господо из СНСД-а, пустите Горана да почива у миру,а Бог види све и свачије намјере и он једини може да оптужи и суди.

Ми у оваквој прљавој работи нећемо учествовати а када дође вријеме за то изаћи ћемо пред грађане Трнова са јасним ставовима по питању избора.Ми се и даље надамо да ће срамотна хајка СНСД према члановима нашег клуба престати и да ће се у наредном периоду у Трнову демократски провести избори за начелника.Не желимо сукобе,свађе и пријетње,нити смо икада то жељели.У нади да ће колеге из клуба СНСД схватити да опструкцијама скупштине неће ништа постићи и да ће одустати од најављеног бојкота.

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име