Шаровић: Влада Српске направила застој

0
282

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је новинарима данас у Сарајеву да је на сједници Савјета министара БиХ прихваћен нацрт споразума с Владом Холандије о подршци, односно додјели грант средстава Владе Холандије за изградњу магистралног пута Невесиње – Берковићи.

Казао је да је, такође, прихваћена Нота споразум с Њемачком о грант средствима Њемачке Босни и Херцеговини у износу од 19 милиона евра, која ће се имплементирати у области заштите природне околине, обновљивих извора енергије и рјешавања питања отпадних вода.

На новинарско питање у вези с изградњом граничног прелаза и моста Братунац-Љубовија, Шаровић је рекао да су државне институције у овом тренутку свој дио посла урадиле, у смислу да је припремљена сва потребна техничка документација и урађен је пројекат.

По његовим ријечима, сљедећа фаза је расписивање тендера за извођача радова за заједнички гранични пријелаз.

Али ту имамо застој, јер Влада Републике Српске није ријешиле имовинско-правне односе, односно није провела одговарајуће процедуре и ријешила питање у вези додјеле земљишта“, казао је Шаровић, додајући да је то у овом тренутку једини застој.

Навео је како не знају колико времена ће та процедура одузети и колико ће доћи до кашњења.

„Када Влада Републике Српске ријеши имовинско-правна питања на дијелу на коме ће се градити објекат, надлежне институције БиХ, односно Управа за индиректно опорезивање би расписала тендер за извођача радова“, закључио је Шаровић.

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име

Услови коментарисања: