Скупштина града Источно Сарајево усвојила Нацрт ребаланса буџета

20.11.2019. 13:18
0
ИЗВОР: ИС радио

Скупштина града Источно Сарајево усвојила је данас Нацрт ребаланса буџета за ову годину у износу од 15.155.000 КМ. Нацртом ребаланса буџета порески и непорески приходи планирани су у износу од 8.887.136 КМ, што је повећање у односу на планирани буџет за 323.636 КМ или за 3,78 одсто.

Примици од задуживања износе, као и планом буџета, 5.286.500 КМ у складу са одлуком о кредитном задужењу града, а реализовани су 30. септембра.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је новинарима да и овај ребаланс буџета показује да град јако добро управља буџетом и да су били прецизни приликом његовог планирања.

Данас је расправљано и о информацији о стању у средњем образовању и закључено је да је забрињавајуће то што је на подручју града смањен број ученика у односу на период прије шест – седам година.

-Наравно да ми не можемо утицати на демографска питања, али можемо да разговарамо о смјеровима и школама које се нуде на подручју града - рекао је Вуковић.

Он је навео да је највише дискусије било о рјешавању питања изградње средње школе на подручју Источне Илиџе, за шта је град издвојио 250.000 КМ.

Вуковић је задовољан што је град у овој пословној години кредитним средствима ријешио горуће питање депоније Крупачке стијене у Трнову, која је је правила проблеме.

Према његовим ријечима, Скупштина је данас усвојила План заштите од пожара за период од пет година.

Он је подсјетио да град брине о заштити од пожара на подручју свих шест општина, што је сложен апарат који мора да функционише 24 часа свих 365 дана у години.

Вуковић је додао да су одборници данас донијели одлуку о суфинансирању са 200 КМ промјене натписа на истакнутим мјестима предузетничких радњи са латинице на ћирилицу. Одлука се односи само на самосталне радње на подручју града Источно Сарајево и искључиво на већ постојеће радње и истакнуте натписе на латиници.

Коментари 0
Повезане вијести
Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Најчитаније
  • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
    20h 56m
    6
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    11h 37m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    20h 56m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    17h 10m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    7h 49m
    0