Соколац: Ања Чолаковић будућност види у атлетици

0
701

Члан Атлетског клуба „Гласинац“ са Сокоца Ања Чолаковић на Првенству јуниора у Зеници освојила је двије златне и једну сребрну медаљу.

На Првенству за старије јуниоре, које је одржано протеклог викенда, Ања је постала двоструки првак БиХ за старије јуниоре у дисциплинама – трци на 100 метара са препонама и троскоку, а друго мјесто освојила је у штафети четири пута 100 метара.

„У истом граду, на првенству које је одржано 10. и 11. јуна, постала сам сениорски првак БиХ у троскоку са резултатом 11,64 и на 100 метара са препонама„, рекла је Ања.

Она жали што због повреде не може да оствари лични рекорд већ дуже вријеме и додаје да своју будућност види у атлетици.

Ања Чолаковић је ученица другог разреда Гимназије на Сокоцу, а у Атлетски клуб „Гласинац“ дошла је прије седам година као цицибан и одмах почела да доноси медаље са такмичења.

До сада сам освојила 160 медаља, али ми посебно значи медаља из Турске, када сам на шестим Међународним `Руми играма` у Конији 22. априла прошле године освојила друго мјесто на 100 метара са препонама и поставила нови лични рекорд 15,22„, каже Ања.

У овој сезони очекује је низ такмичења, а посебни значај за њу има Европски омладински олимпијски фестивал /ЕЈОФ/, који ће бити одржан у Мађарској.

„Обећавам да ћу тренирати још боље и да ћу постићи још много добрих резултата, којима ће се мој клуб поносити„, најављује ова успјешна млада атлетичарка.

Према њеним ријечима, добре резултате постиже захваљујући подршци породице, Атлетском клубу „Гласинац“ и свом спонзору соколачкој фирми „Оногошт“.

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име

Услови коментарисања: