Соколац: Гријање почиње у недјељу

0
129

На Сокоцу ће у недјељу, 15. октобра, почети гријање свих 28.000 метара квадратних пословног и стамбеног простора, колико загријава топлана Јавног комуналног предузећа “Соколац”.

Директор Комуналног предузећа “Соколац” Дејан Томић рекао је Срни да овом предузећу, у чијем је саставу и топлана, корисници гријања дугују укупно 550.000 КМ, а да су оквиру припрема топловоне мреже за наступајућу сезону морали обезбиједити око 45.000 КМ, што предузеће доводи у незавидан положај.

“Корисници централног гријања треба да имају у виду да ће квалитет централног гријања зависити од њиховог редовног плаћања услуге”, рекао је Томић и апеловао да дужници што прије измире своје заостале обавезе за гријање.

Према Томићевим ријечима, у овом предузећу које, уз остале комуналне услуге уређења градског насеља, производи и испоручује топлотну енергију, у сусрет сезони гријања урадили су ремонт и хемијско чишћење котла, извршили репарацију измјењивача топлотне енергије и отклонили раније уочене слабости.

Он каже да су монтери урадили све потребне послове да би корисницима било обезбијеђено квалитетно гријање.

“Физичка лица плаћају гријање једну КМ плус ПДВ по метру квадратном током 12 мјесеци, правна лица три КМ плус ПДВ, а цијена гријања за здравствене и васпитно-образовне установе је 1,6 КМ плус ПДВ”, прецизирао је Томић, додавши да је цијена двоструко већа за кориснике који ове услуге плаћају током шест мјесеци у години.

Основни енергент за котловницу у овом предузећу је дрвни отпад, сјечка и био-маса.

Јавно комунално предузеће “Соколац” основано је 2013. године, а његова дјелатност је производња пренос топлотне енергије и обављање осталих комуналних услуга, те запошљава 24 радника.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име