Споменик Чуркину у Источном Новом Сарајеву?

0
498

Удружење грађана “Источна алтернатива” Републике Српске поднијело је захтјев општини Источно Ново Сарајево за издавање сагласности за постављање споменика руском амбасадору при УН Виталију Чуркину.

Цијенећи чињенице и дјела покојног амбасадора Чуркина, као и став Руске Федерације према Републици Српској ово удружење тражи од надлежних у општини Источно Ново Сарајево, а и због стратешког географског положаја у коме се налази сама општина, да нам нађете одговарајућу и прикладну локацију за постављање спомен обиљежја“, наводи се у захтјеву.

Предсједник овог удружења Војин Павловић рекао је да би се постављањем споменика руском амбасадору бар мало одужили покојном амбасадору, као и званичној руској политици у одбрани Републике Српске.

У разговору са начелником општине Источно Ново Сарајево Љубишом Ћосићем договорили смо се да поденесемо захтјев за додјелу адекватне локације за постављање споменика“, навео је он.

Према његовим ријечима, очекује се да ће у те активности бити укључени и представници руске Амбасаде у БиХ који су упознати са овом иницијативом.

Павловић је напоменуо да је споменик направљен и да ће бити донесен када се буде знала локација и датум постављања споменика, што очекује током септембра.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име