Спремите топлије јакне и рукавице: Стижу захлађење и снијег!

0
1532

У понедељак захлађење са обилном кишом захвата западни Балкан. На југу Њемачке и у области Алпа је могућа појава сусњежице и снијега и у нижим пределима, као и на истоку и сјевероистоку Европе.

Овај кишни и хладни талас се премјешта и према нашим крајевима.

И на Балкану у понедељак захлађење са обилном кишом. Максимална температура од 3° у Љубљани гдје ће падати сусњежица и снијег.

У РС облачно и и осјетно хладније са кишом, а у брдско планиским предјелима изнад 600 мнв са снијегом уз формирање сњежног покривача.

Киша у нижим уз захлађење на планинама. Касније поподне и у ноћи на уторак понегдје сусњежица и снијег и у нижим крајевима. Јутарња температура ваздуха од 2° до 9°, у вишим пределима од 0°, на југу 13°. Највиша дневна температура ваздуха од 3° до 11°,  на југу 15° Целзијуса.

У уторак облачно са кишом у нижим крајевима на сјеверу и југу, а снијег или сусњежица у брдскопланиским предјелима и хладно вријеме. Средином дана и поподне падавине престају на сјеверозападу, а у осталим крајевима постепено падавине слабе.

Јутарња температура ваздуха од -1° до 4°, у вишим пределима од -4°, на југу 7°. Највиша дневна температура ваздуха од 2° до 7°, у вишим пределима од -2°, на југу до 12° Целзијуса.

У сриједу облачно и хладно вријеме са слабом кишом повремено, мјестимично на истоку слабим снијегом. Јутарња температура ваздуха од -3° до 4°, на југу 8°. Највиша дневна температура ваздуха од 2° до 7°, у вишим пределима од 0°, на југу до 12° Целзијуса.

У четвртак облачно, тмурно и хладно вријеме, уз понегдје слабу кишу или росуљу, а у планинама провејавње слабог снијега. Јутарња температура ваздуха од -1° до 5°, на југу 7°. Највиша дневна температура ваздуха од 3° до 8°, у вишим пределима од 1°, на југу и сјевероистоку  до 13° Целзијуса.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име