Срби за Србе: Неопходна помоћ породици Лаловић из Источног Сарајева

2
15520

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе су посјетили породицу Лаловић у Источном Сарајеву и њихово четвoро дјеце. Родитељи Татјана и Ђорђе имају сина Александра (12) и три кћерке – Александру (11), Анастасију (6) и Анђелу (3). Приликом посjете, Татјану са дјецом смо нашли кући, а Ђорђе је био на послу.

Ђорђе ради као заштитар, и поред тога, у покушају да повећа новчани допринос својој породици, понекад успије по неку дневницу са стране зарадити. Мимо његове мале плате имају још дјечији доплатак, али ни то не може осигурати све што је дјеци потребно, јер су Александра и Анастасија болесне и за њихово лијечење су потребна скоро сва њихова примања. Дјевојчице имају проблем са бубрезима и неопходни су им лијекови, као и контроле на мјесечној бази.

Татјана нигдје не ради па се мора посветити дјеци, али успије да обради мало баште и тако дјеци обезбиједи свјежег поврћа.

Мали Лаловићи и њихови родитељи станују у кући са Ђорђевим родитељима и са њима дијеле 4 просторије. Мимо јако малог простора муку муче са огромном влагом која се увукла у све просторије. Татјана кад уграби мало лијепог времена држи прозоре отворене да колико-толико извуче ту влагу. Тако смо затекли малу Анђелу како спава отвореног прозора на овом не баш топлом времену.

Родитељи са свим издацима које имају око лијечења дјевојчица никако не могу одвојити нешто новца за адаптацију животног простора која би сигурно, макар мало, побољшала здравље дјеце.

Јако хитно и јако важно је да се што прије затворе једна врата у малој соби и тако ту собу оспособе за дјецу. Поред тога, изолација им је сљедећа неопходна ствар. Олуци и тротоари на кући су дио хитности јер вода са крова улази у кућу и тако ствара влагу. Мимо тога, требао би им и улаз у кућу да не улазе преко балконских врата. Фасада на кући је нешто о чему могу само сањати, иако би им она била такође неопходна.

Тако нам остаје да се опет обратимо вама, људима доброг срца, да покушамо овој дјеци донацијама оспособити животни простор како доликује сваком дјетету.

Новчану помоћ можете уплатити преко хуманитарне организације Срби за Србе, путем овога линка.

2 коментара

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име

Услови коментарисања: