Српска се спрема за 9. јануар – Српски војници у ОС БиХ добродошли (ВИДЕО)

0
348

Српски војници у Оружаним снагама БиХ су добродошли на обиљежавању Дана Републике, али Сарајево нећемо молити за одобрење, поручио је предсједник Додик.

Празничко расположење већ се осјети у највећем граду Српске. Централне градске улице окићене су великим бројем застава Републике Српске. Предсједник Додик позвао је и грађане да заставе истакну на видљива мјеста.

Позивам све да истакну заставе на прозоре и на аутомобиле и да нико не може да нам забрани да прослављамо тај дан, а посебно не одлуке неких судова – нагласио је Додик.

На улицама Бањалуке осванули су и билборди, с порукама “Својим кораком” и “Мисли на отаџбину”, са препознатљивом контуром споменика Петра Кочића.

За учешће у свечаном дефилеу спремно је 500 полицајаца у десет ешалона. Први пут биће представљен и почасни вод.

Ми смо и до сада имали почасни вод, сада смо изабрали 50 младих момака који ће, у новим униформама, предавати рапорт и носити заставу, истакао је Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Српске.

Почасни вод полиције биће постројен умјесто Трећег Република Српска пука Оружаних снага БиХ, како је раније и најавио предсједник Додик. Члан Предсједништва БиХ, Младен Иванић позвао га је да промијени олуку и српским војницима омогући учешће у прослави. Додик одговара да су војници добродошли, али да никога у Сарајеву не желе да моле за дозволу.

Мислим да и овим честитим људима који воле Републику Српску треба дати право и ту могућност, и то баш у инат због свих захтјева да се то не деси, каже Иванић.

Ни ја, нити било ко из Републике Српске неће да моли икога у Сарајеву да се омогући њихов долазак и учешће на обиљежавање Дана Републике. Неприхватљиво је да Трећи пјешадијски пук буде у неком ћошку као прошле године, невидљив и постројен у част појединца, а не у име Републике Српске, поручио је предсједник Српске.

Велика пажња биће посвећена обезбјеђењу централног догађаја у Бањалуци, али и манифестацијама широм Српске, због чега ће бити ангажован велики број полицајаца.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име