Стан за Немању Мајдова – политиканство или искрена намјера да му се захвалимо?

0
2204

На данашњој сједници Скупштине града Источно Сарајево клуб одборника СНСД-а предложио је да се у градском буџету одреде средства за куповину стана нашем суграђанину, свјетском шампиону у џудоу.

Приједлог није добио потребне гласове, а о њему су имали шта рећи и позиција и опозиција.

И једни и други се слажу да је Немања Мајдов најбољи амбасадор нашег града и да Источно Сарајево треба бити поносно на свог шампиона. Мишљења о томе како му се треба захвалити, ипак нису иста.

Одборник СНСД-а Небојша Шешлија сматра да је куповина стана најмање што Град може урадити за Мајдова.

Као одговорна партија која зна цијенити успјехе својих суграђана који су више урадили за имиџ овог града него сви политичари заједно предложили смо да Град при ребалансу овогодишњег буџета усвоји закључак којим ће обезбиједити средства за куповину стана за Немању Мајдова“, појаснио је Шешлија.

Предсједник Скупштине града Мирослав Лучић каже да је градско руководство честитало Немањи и породици Мајдов на сјајном резултату и да су поносни на чињеницу да је управо он свјетски шампион. Сматра да је непотребно исхитрено доносити закључак.

Међутим, има времена да се то питање рјешава. На крају крајева град располаже одређеним бројем станова у свом власништву. Још то нисмо рјешавали у смислу додјеле, тамо тренутно бораве породице погинулих бораца, социјално угрожени, кадрови са Универзитета… Приједлог је у реду, а понудићемо рјешења породици Мајдов у директном разговору на састанку са њима“, закључио је Лучић.

Али утисак није само приједлог за куповину стана. Поставља се питање колико уопште одборници који сједе у општинским или градској скупштини цијене резултате својих суграђана.

Упитан да ли приједлог о куповини стана вриједи за све свјетске шампионе, наше суграђане, Шешлија је одговорио потврдно.

Па да, за све људе који су постали свјетски шампиони у појединачним спортовима. Али ако ћемо реално гледати у појединачним спортовима немамо већих резултата.“

На подсјећање да је Источно Сарајево недавно добило и свјетског шампиона у дисцо плесу СНСД-ов одборник каже:

Џудо је олимпијски спорт и то није упоредиво. Ово је нешто што је вриједно и мјерљиво и морамо водити рачуна о томе.

Било је и “експерата” међу појединим одборницима, који су се подсмијехнули на причу о прваку свијета у плесу. Нећемо их овога пута именовати јер и нису баш искусни стручњаци. Они који јесу знају колико је тешко успјети у било ком спорту, био то џудо или плес. Сутра ће бити шах, бициклизам скијање, стрељаштво… А ови који су се подсмијехнули увијек ће тачно „знати“ која свјетска медаља колико вриједи.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име